Новата рекламна кампания на iPhone- разум вместо сърце

През изминалата седмица Apple стартира нова рекламна кампания за iPhone, в която вместо типичните за марката чувствени видеа, които могат да разплачат човек, сега залага на блиц клипове, пълни с факти и технологични характеристики. Рекламната кампания върви под надслов „ If it’s not an iPhone, it’s not an iPhone.”

13620-8575-150719-iPhone-Ad-l

Apple са известни с вдъхновяващите реклами, които правят. При тях винаги се рекламира не самото устрйство, а емоцията, която то предлага- по- близка връзка със семейство и приятели, забавление, любов, здраве. Най- пресният пример е новата реклама на Apple Watch.

Тук отново виждме подчерка на Apple- нов живот, деца, майки, съпрузи- всичко най- важно в живота ни се върти около един часовник. Въпреки че рекламната кампания на iPhone 6 и iPhone 6+ загатна лека промяна в рекламната стратегия, бяхме изненадани, когато видяхме последния клип от кампанията „ If it’s not an iPhone, it’s not an iPhone.”.  Тя стартира с клипа за приложенията за Apple “Amazing apps”. Гласът зад рекламата казва:

„ И той (бел. Авт. Смартфонът) идва с нещо невероятно- Магазин за приложения с над 1 и половина милиона от най- добрите приложения. Това са повече от 1 и половина милиона ръчно избрани, вдъхновяващи, изненадващи и кой-да-знае-че-телефон-може-да-прави-това приложения.“

В нея фокусът не е какво ни чувство ни доставя новия iPhone и неговите приложения, нито как ни сближава с останалите хора. Фокусът е върху 1, 5 млн приложения, които iPhone предлага. Количество, вместо качество.

The following two tabs change content below.

Венцислава Николова

Главен редактор на Newtrend Media и Основател на JUMP Project at JUMP Project
Венцислава Николова е основател на JUMP Project. Занимава се със социално предприемачество, организиране на културни мероприятия, активен доброволец в различни неправителствени организации, а по професия е специалист по човешки ресурси. Обича да работи с и за хората и вярва в теорията на "libre knowledge"- знанието трябва да е безплатно и споделено.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

Коментирай

© 2015 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php