Онлайн продажбите в Щатите достигат рекордните 43 млрд. долара за тримесечие

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
zero_marketing_2
Семинар по интернет маркетинг с нулев бюджет предстои в София
07.02.2011
Nokia стартира доставките на смартфона си E7
Nokia стартира доставките на смартфона си E7
07.02.2011

Онлайн продажбите в Щатите достигат рекордните 43 млрд. долара за тримесечие

Онлайн продажбите в Щатите достигат рекордните 43 млрд. долара за тримесечие

NewTrend.bg, 07.02.2011 г. – След силния празничен сезон онлайн разходите през последното тримесечие за 2010 г. регистрират 11% ръст на годишна база и достигат рекордните 43,4 млрд. долара, сочи един от последните доклади на компанията за проучвания comScore.

Освен че онлайн продажбите в Щатите продължават да увеличават обема си за пето поредно тримесечие, 84% от интернет потребителите са извършили поне една онлайн транзакция, което е с 6% повече спрямо 2009 г.

Онлайн разходите през четвъртото тримесечие са стимулирани най-вече от пазаруването по празниците, а в по-малка степен от цялостното възстановяване на икономиката.

Офертите с безплатна доставка са били основните, които са накарали потребителите да изберат интернет пространството пред физическите обекти на ритейлърите.

Според доклада на comScore най-продаваните продукти са от категориите Компютърен софтуер, Потребителска електроника, Книги и списания, в частност електронните книги, и Периферни устройства. Всяка една от категориите увеличава продажбите си с 15%, в сравнение с последното тримесечие на 2009 г.

Компанията съобщава, че 25 онлайн ритейлъри, включително Amazon и Walmart, генерират 68,4% от направените разходи в интернет, представлявайки 5,6% повече спрямо 2009 г.

The following two tabs change content below.

Мартин Иванов

Мартин Иванов е студент в Икономически университет - Варна, специалност - Международни икономически отношения, с интереси в сферата на маркетинга, финансите, политиката и дипломацията.

Коментари

коментара

1 Comment

  1. Онлайн продажбите тепърва набират скорост. Всеки ден се появяват нови и нови начини за привличане на клиенти чрез виртуалното пространство. Последния хит, който наблюдаваме в последно време е груповото пазаруване. За няколко месеца се появиха десетки сайтове, които предлагат подобна услуга по модела на световния лидер http://www.groupon.com. Любопитно ще е те какви приходи ще отчетат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php