ТЕНДЕНЦИИ: Канада продава „чист въздух“ на Китай

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
DNA-nanobots
ДНК нанороботи ще се борят с раковите клетки на пациенти
05.01.2016
netflix-logo
Neflix идва в България. И какво от това?
07.01.2016

ТЕНДЕНЦИИ: Канада продава „чист въздух“ на Китай

fresh-bottled-air

Заглавието може и да звучи като първоаприлска шега, но ви уверяваме, че е истина. Канадската компания Vitality Air бутилира и продава „чист въздух“ на своите клиенти в Китай.

fresh-bottled-air

Основана в края на миналата година, само за няколко дни Vitality Air продава над 500 бутилки с въздух на цена от 32 долара, което е близо 50 пъти по-скъпо от бутилка минерална вода в Китай, а след празниците от 4000 бутилки пътуват към своите притежатели.

Всяка бутилка бива придружена с кислородна маска, която гарантира над 150 вдишвания, като търговците изрично подчертават, че „бутилките с кислород“ са предназначени за „възстановяване“ след тренировка, например, но не лекуват каквито и да е заболявания на дихателните пътища.

Новината беше коментирана от The Telegraph, които разкриват подробности за дистрибуцията на продукта и обема на продажбите.

Цялата идея може ида звучи абсурдна, но истината е, че купувачите не само не се оплакват от размера на инвестираните средства за „въздух“, но и споделят колко добре им се отразява той.

По данни на Националната Здравна Организация въздухът в Китай надхвърля повече от 40 пъти нормата за замърсяване и прахови частици в атмосферата, което е причина за над 4000 починали души дневно, според проучване, коментирано на Guardian.

Струва си да се замислим за ежедневните избори, които правим в началото на 2016г.

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php