5 настройки на WhatsApp, които да промените (веднага)

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
TD_LOGO_
ThinkDigital е официалният партньор на Shazam за България и Унгария
06.03.2015
IMG_8475
Apple Watch и Retina MacBook – мода срещу функционалност
10.03.2015

5 настройки на WhatsApp, които да промените (веднага)

ww

Ако сте един от 700 млн. потребители на мобилното приложение WhatsApp, от Mashable съветват да промените 5 настройки на приложението, за които едва ли сте се замисляли. А дори и да сте, едва ли знаете, че могат да бъдат променени. Употребата на приложението става все по-широка, затова разгледайте съветите по-долу, винаги е добре да сте запознати с правата си в името на по-добрата сигурност онлайн.

ww

Не запаметявай получените данни

Една от функциите на WhatsApp е автоматично да запаметява всичко, което получавате на устройството ви – снимки, видео и т.н. В подобна функция няма нищо лошо, но както казахме в началото употребата на WhatsApp става все по-широка и масова и ако всеки ден приятелите ви изпращат снимки и видео за каквото са се сетили, трябва да отделите доста свободно място на устройството си.

w2

За да изключите опцията, следвайте тези стъпки – меню „Settings“ -> „Chat Settings“ -> изключвате опцията „Save Incoming Media“.

Скрий преглед на съобщенията

В известията за ново съобщение от WhatsApp се вижда кой е изпращачът и малка част от началото на съобщението. Рискът тук идва от факта, че не знаете в чии ръце може да е попаднал смартфонът ви. Най-малкото, това е навлизане в личното пространство.

2

За да изключите краткия преглед, отивате в меню“Settings,“ избирате „Notifications“ и изключвате опцията „Show Preview“. Така, в известията ще виждате единствено името на подателя и нищо повече.

Сподели локацията ми

Ако използвате WhatsApp за комуникация с приятели от чужбина, тази функция е много удобна. Можете бързо и лесно да споделите локацията си с определени ваши контакти, но само ако преди това сте дали достъп на приложението до вашата локация.

3

Как да го направите? Отворете произволен чат прозорец, изберете стрелката вляво от текст прозореца за писане на съобщение и изберете Share Location.

Скрий „последно видян“

4

Опцията Last seen позволява на всички абонати на приложението да видят кога за последно сте били активни. Може да промените това по следния алгоритъм „Settings“ -> „Account“ -> „Privacy“ -> „Last Seen“. Можете да избирате между това всички да виждат кога за последно сте били активни, само контактите ви да виждат или никой да няма тази възможност. Имайте предвид, че ако вие скриете информацията за активността ви, няма да можете да виждате същата за никой друг от абонатите си.

Автоматичен backup

Потребителите на iPhone могат да настроят автоматичен backup на чатовете си, който да се качва в iCloud, всеки ден/седмица/месец. Стъпките тук са „Settings“ -> „Chat Settings“ -> „Chat Backup“-> „Auto Backup“.

5

 

 

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php