Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Apple Inc. Reveals Bigger-Screen iPhones Alongside Wearables
От днес iPhone 6 и 6 Plus се предлагат на свободна продажба в САЩ
06.01.2015
t-mobile-samsung-4g-sale
Samsung с най-ниска печалба от три години насам
08.01.2015

Активните потребители на WhatsApp достигнаха 700 млн.

BN-GH568_whatsa_G_20150106191611

Мобилната платформа за изпращане на съобщения WhatsApp, която Facebook придоби за 19 млрд. долара, достигна 700 млн. месечно активни потребители. Новината бе съобщена в публикация от Жан Кум, CEO. При последното „преброяване“ в края на август потребителите бяха 600 млн.

BN-GH568_whatsa_G_20150106191611

На ден се изпращат 30 млрд. съобщения, а самото приложение няма еквивалент що се отнася до броя потребители. Дори Facebook Messenger има по-малко. WhatsApp е предпочитан начин за изпращане на съобщения от голяма част от потребителите.

Все още не е ясно каква е стратегията на Facebook що се отнася до придобиването на WhatsApp и как социалната мрежа ще използва приложението. В предишни изявления Марк Зукърбърг бе споменал, че Facebook ще изчака WhatsApp да натрупа 1 млрд. потребители, преди да бъдат предприети действия. Като гледаме темпа, с който се увеличат цифрите, нищо чудно скоро да излезе информация от социалната мрежа.

„Благодарни сме, че толкова много от вас използват WhatsApp, за да поддържат връзка с приятели и семейство, бизнес колеги и съученици. Развълнувани сме от тези цифри и нашия растеж и сме още по-развълнувани да създадем страхотен продукт през 2015„, пише Жан Кум, CEO на WhatsApp.

Интересно е какво са подготвили от Facebook и какво ще се случи с WhatsApp. Дали наистина се нуждаят приложението за съобщения да има 1 млрд. активни потребители или просто печелят време, за да измислят нещо печелившо?

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php