Как един шофьор на Uber изкарва 252,000 долара годишно?

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Meizu-MX4-g
Alibaba инвестира 590 млн. долара в Meizu
09.02.2015
screenshot-2015-02-11-11-43-13
Snapchat създаде Safety Center в името на сигурността
11.02.2015

Как един шофьор на Uber изкарва 252,000 долара годишно?

Gavin-Final-1940x1293

Uberpreneur (комбинация от Uber и entrepreneur /предприемач/) – така се нарича човек, който печели над четвърт милион долара годишно като шофьор на услугата за споделяне на пътувания Uber. Той се казва Гавин Есколар и успява да съчетае професия, предприемачество и хоби в едно. Историята на Гавин е интересна и от нея само може да се учим как да подхождаме към потребителите – ненатрапчиво и с финес.

Gavin-Final-1940x1293

Гавин Есколар е от филипински произход, но е емигрирал в Сан Франциско, САЩ с амбициите да създаде компания за бижута. Не всичко се оказва толкова лесно, колкото Гавин предполага и, за да свързва двата края, става шофьор на услугата Uber, като не забравя мечтата си. С течение на времето опознава психологията на потребителите си и му хрумва иновативна идея – да превърне автомобила си в showroom, където да изложи бижута. 

Гавин уважава клиентите си – не ги прекъсва, ако искат да говорят по телефона; не си води монолог, за да промотира бижутата си. Хората са тези, които говорят – за своите нужди и интереси, а Гавин просто ги подтиква да го правят като им задава въпроси и ги слуша внимателно.

„Това е мечтата на продавача,“ казва Гавин. „Имам 10 минути, за да направя впечатление. Щеше ли да се случи това, ако ходех от врата на врата? Или ако купувах онлайн реклами? Моят начин, имам качествено време с качествени потенциални клиенти. Най-хубавото от всичко е, че ми плащат, за да го правя. Сякаш Uber ми осигурява основната заплата преди аз да направя каквито и да било продажби на бижута.“

Рейтингът на Гавин Есколар от потребителите на Uber казва достатъчно – 4.85/5.00 от потребителите на Uber Black, 4.87/5.00 от тези при UberX и 4.95/5.00 за услугата Lyft. Хората го обичат, а той обича да бъде uberpreneur.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php