Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Steve Ballmer
Microsoft търси CEO, Стив Балмър се оттегля
26.08.2013
nokia-sirius_large_verge_medium_landscape_large_verge_medium_landscape
Nokia разширява линията Lumia, но не със смартфон
21.09.2013

Microsoft купува Nokia за 7,2 млрд. долара!

nokia

Преди броени часове Microsoft обяви, че купува бизнеса с мобилни устройства на Nokia. За някои изненада, за други – логично и очаквано. Сумата, която Microsoft ще заплати възлиза на 7,2 млрд. долара (5,44 млрд. евро)

nokia

„Това е голяма, но необходима крачка за Microspft. След години на неуспехи с Windows Mobile Phone, компанията ще поеме контрол върху хардуера и сфотуера едновременно,“ казва Джош Блейбър, директор устройства и софтуерни платформи в CCS Insight.

Историята на двете компании започва през 2011 г., когато Nokia решава, че ще използва операционната система Windows Phone като основна. Произведени са много смартфони, в това число успешните Lumia 920 и Lumia 1020.

Последната сделка означава още незабавни промени в управлението на Nokia. Стивън Елъп е бивш CEO на Nokia, към момента е вицепрезидент устройства и услуги в Microsoft и е спряган за заместник на Стив Балмър, когато той се оттегли официално от поста CEO на Microsoft. Балмър заемаше длъжността в продължение на 13 години.

„Това е смела стъпка напред в бъдещето – „win-win“ за персонала, акционерите и потребителите на двете компании“, казва Балмър в изявление.

ballmer

Близо 32,000 души персонал на Nokia се очаква да се прехвърлят в Microsoft.

Ще следим темата с интерес, за да видим с какво ще ни изненада Microsoft, която вече ще отговаря както за софтуера, така и за хардуера. Тази крачка несъмнено ще повлияе на ситуацията на пазара на смартфони. Да видим как.

Ще се радваме да споделите мнението си относно сделката в коментарите. Очаквано ли бе за вас това придобиване?

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php