Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
FailPop
Приложение ви казва какво да НЕ правите, когато пътувате
03.08.2015
screen-10.39.42[13.08.2015]
Покажете какво можете в Android Experiments
13.08.2015

500px с обновено приложение за iOS

500pxappheader

Сайтът за фотография 500px е любимо място за много артисти, включително и за българските. Много от тях го използват за място, където могат да показват своето портфолио от снимки или да ги продават. 500px обаче иска да е нещо повече от портфолио сайт. От старта си преди повече от 6 години до сега, платформата привлече над 6 млн потребители, преживя редица промени и ъпдейти и ето че дойде време 500px да обърне внимание на социалния момент.

50741-1280

За целта 500px пуснаха изцяло обновено приложение за iOS, което има собствен news feed, можете да отбелязвате снимки на приятели и познати като любими, да качвате вашите собствени и да коментирате. Освен това приложението има собствена търсачка, в което можете да търсите тагове и потребители, както и да виждате трендващите снимки. Звучи ли ви познато?

Новото приложение на фотографската платформа напомня много на Instagram, като една от многото разлики е, че в 500px app потребителите могат да качват снимки в пълна резолюция и компресирането на качеството е минимално. Всъщност Instagram също скоро обновиха платформата и вече максималната резолюция за качване е 1080p, но все пак голяма част от снимките губят от своето качество при споделяне. Освен това в 500px няма да бъдете задължени да качвате само квадратни снимки, ще можете да виждате EXIF информацията на качените снимки (настройките при който е заснета) и ще можете да виждате VSCO филтри, ако снимката е била обработена в платфрмата на VSCO.

500px дава възможност и за zoom, с който можете да приближите всеки един детайл от определена снимка. За улеснение на потребителите, които продават снимките си, приложението е интегрирано с Adobe Lightroom като дава достъп до Creative Cloud на Adobe и позволява бърза редакция на снимките.

The following two tabs change content below.

Венцислава Николова

Главен редактор на Newtrend Media и Основател на JUMP Project at JUMP Project
Венцислава Николова е основател на JUMP Project. Занимава се със социално предприемачество, организиране на културни мероприятия, активен доброволец в различни неправителствени организации, а по професия е специалист по човешки ресурси. Обича да работи с и за хората и вярва в теорията на "libre knowledge"- знанието трябва да е безплатно и споделено.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php