Duolingo for Schools влиза в класната стая

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Schools-AP120319035479-676x450
За или против смартфоните в училище?
08.01.2015
uber_PriceCuts_BlogInfographic-01-1-780x566
Uber сваля цените в 48 американски града, гарантира по-висока печалба за шофьорите
12.01.2015

Duolingo for Schools влиза в класната стая

B62Ev8OCIAA1In_

Duolingo е онлайн платформа за учене на чужди езици. Инструментът има десктоп и мобилна версия, интерактивен е и под формата на игра неусетно можете да научите английски, испански, френски, немски и още езици. Днес Duolingo представи Duolingo for Schools („Duolingo за училища“), с което софтуерът може официално да се използва от учителите, като някои от тях го правеха и преди официалното представяне на версията за училища.

B62Ev8OCIAA1In_

Ползите от Duolingo for Schools са предимно за учителите, които ще получават описание на работата на всеки ученик от класа, за да разберат къде са силните и слабите му места и къде да наблегнат. Упражненията остават същите и промяна относно метода на работа на инструмента Duolingo няма. Уроците са тематично разделени, като по този начин преподавателите могат да правилно да ги съобразят с учебния план.

Алгоритъмът на самата платформа също може да разпознае къде ученикът има проблем и своевременно да адаптира и персонализира упражненията, така, че да му помогнат да усвои това, от което има нужда.

„Целта е да осигурим персонализирано обучение, което да дава на ученика и учителя незабавна обратна връзка в класната стая. Това ще даде възможност на учителите да концентрират времето си върху по-трудни идеи, да отговарят на въпроси и да помогнат на учениците, които имат проблем“, казва Лиус вон Ан, съосновател на Duolingo.

Както всичко от Duolingo досега и услугата Duolingo for Schools е напълно безплатна, без реклами и изскачащи прозорци, които да разсейват. В Коста Рика и Гватемала вече официално разработват проекти, които включват Duolingo в учебните планове.

Duolingo и други платформи на същия принцип са бъдещето на дигиталното образование. Т.нар. MOOC (Massive Open Online Courses) заемат важна част в учебната програма на децата от поколение Z, а Duolingo for Schools го направи и официално. Дали ще видим Duolingo for Schools и в българските класни стаи?

The following two tabs change content below.
Инициативата DigitalKidZ® е проект на Фондация “Дигиталните деца”. Създаден през 2014г с амбицията да подпомага родителите и учителите на съвременните деца да повишат своята дигитална грамотност, за да развият техните когнитивни и социални умения, критично мислене, гражданска отговорност и грамотност за боравене с цифровите технологии и онлайн медии или т.нар. „умения за 21 век“.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php