Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
social-media-job-hunting
Проучване: българите са най-активни в използването на социални мрежи
24.07.2015
word-lens
Word lens сега превежда на 27 езика
31.07.2015

Поглед в бъдещето на музеите

LV1

Музейте вече не са само за исторически и културни забележителности. Известният дизайнер Louis Vuitton наскоро отпразнува отварянето на частния си музей La Galerie, разположен в парижкото предградие Asnières-sur-Seine. Новата къща- музей, достъпна само с покана, ще добави оживление и ще позволи на посетителите да придобият по-добра представа за миналото, настоящето и бъдещето на Louis Vuitton чрез специално изработено приложение за Galaxy S6 edge, което е създадено да служи като дигитален гайд.

LV1

Благодарение на своите смарт сензори, приложението позволява сматфонът да комуникира с експонатите чрез технологии като бийкън, NFC и засичане на изображения от камера, задействайки исторически изображения, които се показват на дисплея на определени значими места. Приложението подпомага създаването на динамична връзка между минало и настояще, превръщайки обиколката на музея в нещо наистина необикновено.

Двуетажният музей има осем подразделения на всеки етаж. В зоната „Култура на дизайна“ е инсталирана NFC технология. При поставяне на смартфонът на специално обозначено място, автоматично на екрана се появяват изображения на витрини по дизайн на Louis Vuitton. Чрез заснемане на части от колекцията чрез приложението, гостите могат да гледат интервюта с Gaston-Louis Vuitton.

LV7

Приложението предлага незабравими спомени на потребителите. В секцията „Персонални инициали“ гостите могат да въведат инициалите си и да създадат монограм, който в  да им бъде изпратен по мейл. Освен това той помага на посетителите да не се изгубят чрез вградения бийкън, който предоставя информация за местоположението на потребителя в La Galerie в реално време.

Дигиталният гайд предлага поредица от изображения на екрана по време на обиколката, които помагат за създаването на връзката между минало и настояще. Необичайният и забележителен подход със сигурност ще предостави на посетителите възможността да придобият по-задълбочено разбиране на експозицията и да надникнат в бъдещето на музеите.

Това нововъведение поставя музея на ново ниво, демонстрирайки как новите технологии и произведенията на артистите могат да постигнат изключителна синергия. Проектът е още едно доказателство, че този тип технология има огромен потенциал. Развивайки се, Samsung продължават да предлагат все по-вълнуващи изживявания за потребителите, които надминават очакванията.

 

The following two tabs change content below.

Венцислава Николова

Главен редактор на Newtrend Media и Основател на JUMP Project at JUMP Project
Венцислава Николова е основател на JUMP Project. Занимава се със социално предприемачество, организиране на културни мероприятия, активен доброволец в различни неправителствени организации, а по професия е специалист по човешки ресурси. Обича да работи с и за хората и вярва в теорията на "libre knowledge"- знанието трябва да е безплатно и споделено.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php