Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Google_vs_Bing
Търсачката на Google с пет пъти по–малко вредни сайтове от Bing!
15.04.2013
augmented-reality
64% от българите имат смартфони – 90% от притежателите им живеят в големите градове
24.04.2013
microsoft_smartwatch_windows_phone_mockup-545x500

По всичко личи, че след безспорният възход на таблетите и при несигурното бъдеще на проектите за Augmented Reality очила (Google Glass вече срещна редица противници сред защитниците на лични данни), следващата концепция, която обещава да създаде нов пазар при устройствата, са интелигентните часовници.

microsoft_smartwatch_windows_phone_mockup-545x500

След информациите, че такива устройства разработват Samsung, Google и Apple, само преди часове излезе новината, че и Microsoft възнамерява да навлезе в този изключително нов сегмент. Според „добре осведомени“, но непотвърдени от самата компания източници на Wall Street Journal, тя проектира мини – компютър във формата на ръчен часовник.

В началото на годината редмъндската корпорация е поискала от множество азиатски разработчици на хардуерни компоненти оферта за доставка на различни елементи, подходящи за „умен“ часовник. Става въпрос например за дисплеи с изключително малък диагонал, както и друго оборудване.

Ако вярваме на бизнес изданието, иновативното устройство ще има сензорно управление. За сега обаче липсва информация за другите му характеристики. Все пак можем да допуснем с голяма вероятност, че то ще работи с операционната система Windows Phone.

The following two tabs change content below.

Александър Александров

Александър Александров, технологичен журналист, ПР специалист и автор на sci-fi разкази. Интересува се от телекомуникации, интернет технологии, социални мрежи, онлайн маркетинг и предприемачество.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php