Windows Mobile ще изпревари Apple iOS до 2015г.

Когато става дума за бизнес, винаги има печеливши и губещи. Според компанията за маркетингови проучвания и изследвания Gartner, що се касае до сделката Microsoft – Nokia и и постоянното съревнование за пазарен дял с Apple, печелившите този път ще бъдат Microsoft и Nokia.

Сделката, която Nokia сключиха с Microsoft миналата година провокира редица дискусии, както по отношение на това дали беше резонно финландският производител да се отказва от собствената си марка – Ovi Store, така и в посока на ексклузивните взаимоотношения на двете компании.

Днес Gartner предвижда, че благодарение на партньорството си с Nokia, Microsoft ще успее да завоюва позиции и през 2015г. компанията ще бъде на второ място след лидера на пазара – Android, изтласквайки назад Apple. Според прогнозите, само през 2015г. Microsoft ще произведе около 216 модела телефона, поддържащи операционната система Windows Phone, което ще му гарантира 19.5% пазарен дял в нишата на смартфоните.

Ще припомним още, че през юни миналата година Apple приключи съдебните спорове, които имаше с Nokia, съгласявайки се да плаща такси за патенти, свързани с ползвaнето на мобилни мрежи, които финландската компания притежава.

След смъртта на Стив Джобс всички са отправили поглед към Apple в очакване какво ще се случи с компанията и дали тя ще успее да продължи напред със същия устрем, който поддържаше нейният лидер или с края на ерата на Джобс ще дойде и края на ерата на Apple. Вие как мислите?

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

2 Коментара

  1. Иван Петров казва:

    Това е същата компания която предрече преди няколко години „позна“ че Windows Mobile до края на 2011 ще е минала iOs. И ще гони Android. Като цяло смешна история.

    п.п. Напоследък доста е паднало нивото на „новините“ в NewTrend.bg. Все повече си личи колко не разбират от технологии и бизнес някои от авторите тук.

  2. Интересно как прогнозите на една световнопризната анализаторска агенция в технологичния сектор – Gartner, за които пишем биват обвързан с личните компетенции на авторите. 🙂

    От друга страна, забележката ме провокира да попитам – какви новини бихте искали да четете в NewTrend и все още ви липсват?

Коментирай

© 2012 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php