Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Изпълнителните директори на RIM подават оставки
Изпълнителните директори на RIM подават оставки
23.01.2012
Nokia повежда Windows Phone продажбите, но готова ли е за iOS и Android?
Nokia повежда Windows Phone продажбите, но готова ли е за iOS и Android?
25.01.2012
xx

Когато става дума за бизнес, винаги има печеливши и губещи. Според компанията за маркетингови проучвания и изследвания Gartner, що се касае до сделката Microsoft – Nokia и и постоянното съревнование за пазарен дял с Apple, печелившите този път ще бъдат Microsoft и Nokia.

Сделката, която Nokia сключиха с Microsoft миналата година провокира редица дискусии, както по отношение на това дали беше резонно финландският производител да се отказва от собствената си марка – Ovi Store, така и в посока на ексклузивните взаимоотношения на двете компании.

Днес Gartner предвижда, че благодарение на партньорството си с Nokia, Microsoft ще успее да завоюва позиции и през 2015г. компанията ще бъде на второ място след лидера на пазара – Android, изтласквайки назад Apple. Според прогнозите, само през 2015г. Microsoft ще произведе около 216 модела телефона, поддържащи операционната система Windows Phone, което ще му гарантира 19.5% пазарен дял в нишата на смартфоните.

Ще припомним още, че през юни миналата година Apple приключи съдебните спорове, които имаше с Nokia, съгласявайки се да плаща такси за патенти, свързани с ползвaнето на мобилни мрежи, които финландската компания притежава.

След смъртта на Стив Джобс всички са отправили поглед към Apple в очакване какво ще се случи с компанията и дали тя ще успее да продължи напред със същия устрем, който поддържаше нейният лидер или с края на ерата на Джобс ще дойде и края на ерата на Apple. Вие как мислите?

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

2 Comments

  1. Иван Петров казва:

    Това е същата компания която предрече преди няколко години „позна“ че Windows Mobile до края на 2011 ще е минала iOs. И ще гони Android. Като цяло смешна история.

    п.п. Напоследък доста е паднало нивото на „новините“ в NewTrend.bg. Все повече си личи колко не разбират от технологии и бизнес някои от авторите тук.

  2. Интересно как прогнозите на една световнопризната анализаторска агенция в технологичния сектор – Gartner, за които пишем биват обвързан с личните компетенции на авторите. 🙂

    От друга страна, забележката ме провокира да попитам – какви новини бихте искали да четете в NewTrend и все още ви липсват?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php