Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
100367671-iphone-with-facebook-app-gettyp.530x298
Facebook спира съобщенията в мобилната версия, нужен ни е Messenger
10.04.2014
wechat
WeChat вече може да се похвали с 396 милиона потребители
14.05.2014

Nokia става Microsoft Mobile?

nokia-lumia-635.jpg

Сделката между Nokia и Microsoft ще бъде финализирана съвсем скоро, като междувременно в мрежата „изтече“ имейл, според който името Nokia ще бъде заменено с Microsoft Mobile.

nokia-microsoft-deal-400x300

Писмото е от финландската компания до доставчиците, които към момента работят с Nokia. Имейлът започва с кратка информация относно сделката и условията, съгласно които Microsoft ще придобие всички права, ползи и задължения на Nokia Devices and Services. Това, което от Nokia посочват като основна цел на имейлът, е да уведомят, че Microsoft не смята да променя условията за работа с доставчици, потребители и партньори.

По-интересен е следващият параграф от писмото:

„Моля, обърнете внимание, че след приключване на транзакцията между Microsoft и Nokia, името Nokia Corporation/Nokia Oyj ще се промени на Microsoft Mobile Oy и ще се използва за VAT IDs и издаване на фактури.“

Защо е необходима тази промяна? Тъй като Microsoft не купува целия бизнес на Nokia, финландската компания ще продължи да продава продукти с бранда Nokia (HERE maps и интернет оборудване). Следователно, няма как Microsoft да продава под същото име и Microsoft Mobile звучи резонно.

Въпросът, който вълнува крайните потребители е кое име ще виждаме, изписано върху телефона, който купуваме. В имейла не се говори за промяна на името върху хардуера и, слава богу, тъй като Microsoft Mobile Lumia 1020, например, звучи леко тромаво. Думите Oyj и Oy, използвани в имейла, означават различни видове търговски дружества (на финландски) – корпорация и публично дружество.

nokia-lumia-635.jpg

Към момента няма официално изявление по въпроса ще бъде ли използвано името Nokia или ще купуваме Lumia by Microsoft Mobile. Очаква се сделката официално да бъде приключена до края на април, след което ще очакваме новини.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php