Създател на Skype ще конкурира Skype с приложението Wire

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
paypal-mobile-app
PayPal отбелязва рекорд при мобилните плащания
02.12.2014
firefox-ios
Очакваме Firefox за iOS
03.12.2014

Създател на Skype ще конкурира Skype с приложението Wire

wire-screenshot

През 2003 година, Никлас Зенстрьом от Швеция и Янус Фрийск от Дания създават Skype – софтуерът, който използваме и през 2015 г., като абонатите надхвърлят 300 млн. Днешната изненада е, че единият от създателите, Янус Фрийск, представи приложението Wire, което ще конкурира Skype, и не само.

wire-screenshot

Wire комбинира в себе си елементи от Skype, Whatsapp и Slack, а екипът на услугата е от 65 души. Представената днес версия на приложението има версии за Mac, iOS и Android.

„Това, което ме привлече в Wire е, че е нещо напълно ново. Не е някакво подобрение. Не е просто приложение,“ казва Фрийск за The Guardian.

Според Фрийск, приложението не е подобрение на нещо познато, а е иновация. Нещо напълно различно от познатото и използвано досега. Към момента са налични версии за Mac, iOS и Android, като се разработва и HTML5 версия, която ще бъде готова в рамките на тримесечие и ще „покрие“ устройствата с Windows.

С Wire ще можете да изпращате съобщения в реално време в индивидуален или в групов чат, да изпращате снимки, видео от YouTube, музика от Soundcloud. Най-голямата гордост на Wire са гласовите разговори, които по думите на Фрийск са резултат от подробно проучване с цел оптимално аудио качество. Дизайнът на Wire също не остава на заден план – интерактивен и лесен за употреба. За да привлечете вниманието на ваш контакт, имате възможност да му „ping“-нете, а бутонът за заглушаване на разговор също се намира на „една ръка разстояние“.

„Искаме да решим всички онези малки, дразнещи проблеми, които са упорити през годините на комуникация,“ добавя Фрийск

Като изключим създателя Фрийск, още няколко члена на екипа на Wire са работили за конкурента Skype. Кристенсен е прекарал 6 години в компанията, достигнал до позицията вице-президент и напуснал през 2012 година, когато Microsoft купува Skype. От този момент, започва да работи по продукта Wire. Ръководството на Wire е позиционирано в Швейцария, а по-голямата част от екипа разработчици са в Берлин.

„Ако някой се интересува за достъп до нашите данни, има формален и добре регламентиран начин за това в Швейцария. Те са доста разумни по отношение на сигурността, същото е в Германия.“

Още с представянето на приложението бе повдигнат въпроса за сигурността, опитът на част от екипа в компания като Skype си казва думата. Това, което липсва към момента на Wire са видео разговорите, но по думите на Фрийск екипът е напълно наясно, че няма как да бъдат конкурентноспособни без тях и се работи по въпроса.

wire-products-android-21

Обещаващо начало за Wire, от което става напълно ясно, че стартъпът се стреми да надмине най-добрите. Няма невъзможни неща и само времето ще покаже дали Wire ще изпълни амбициите си.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php