Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
how-to-get-higher-on-google-search-results
6 начина да подобрите представянето си в търсачката на Google
02.03.2014
skype-m
Skype за Outlook в световен мащаб? Microsoft вече го направи.
06.03.2014

Запознайте се с двойника на Siri: Cortana

Cortana

Cortana е личният дигитален асистент, който ще бъде част от операционната система Windows Phone 8.1 на Microsoft. Източници, близки до компанията, споделят пред The Verge как ще изглежда и работи съперника на Siri на Apple и Google Now на Google.

Cortana

Историята на Cortana започва от компютърните игри Halo, където тя е герой с изкуствен интелект. За пръв път се появява в Halo: Combat Evolved и след това я срещаме в цялата поредица – Halo 2, Halo 3 и Halo 4. И преди да си помислите, че при Windows Phone 8.1 Cortana ще изглежда по същия начин както в игрите, ще ви кажем, че тя ще приеме формата на анимирана икона под формата на кръг.

Първата прилика със Siri е опцията Cortana да нарича собственика си с най-различни имена, зададени от самите вас. Важна характеристика на гласовия асистент на Windows Phone 8.1 е възможността за съхраняване на информация и данни в системата Notebook. По този начин Cortana ще има достъп до информация за местоположение, лични данни, напомняния, контакти. Асистентът ще може да следи информация от email-ите ви, за да ви напомни за предстояща среща или полет, например. Тук приликата с Google Now е значителна. 

cortanasettings1_560

Възможно е името Cortana да е само работна версия, но за момента не е ясна друга информация. Очаква се личният дигитален асистент на Windows Phone да бъде представен като част от ъпдейтите към Windows Phone 8.1 на предстоящата Build conference в началото на април.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php