Очакваме първите карти за електронна идентификация напролет

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Снимка: архив, Reuters
Intel помага на Стивън Хокинг да говори
21.01.2013
working_girl
Теорията за 5-часов работен ден – гениална идея или бизнес безумие?
06.02.2013

Очакваме първите карти за електронна идентификация напролет

ID_cards

Членове на БУА ще са сред първите 4 000, които ще имат възможност да тестват картите за електронна идентификация у нас, съобщиха днес от Асоциацията.

ID_cards

На 25 януари 2013 г. по покана на МТИТС и във връзка с проект „Подобряване на административното обслужване на потребителите чрез надграждане на централните системи на електронното правителство”, който се финансира от ОПАК, Дора Василева, Председател на УС на Българска уеб асоциация, представители на ИКТ сектора, организации на лекари, адвокати и бизнеса се срещнаха с министър Московски.

Проектът е в процедура по обработването на лични данни и изготвянето, издаването и доставката на 4 000 броя карти за електронна идентификация (КеИ) с електронна идентификация (еИ).

Електронната идентификация ще бъде карта с електронен чип, а в бъдеще – ще функционира заедно с личната карта. Целта е през пролетта на 2013 г. да бъдат интегрирани над 30 публични регистъра като по този начин гражданите ще могат да използват електронните услуги, предоставяни от институциите и ще спестяват време и средства.

Първите нови електронни услуги, които ще бъдат достъпни с картата за електронна идентичност още от май тази година, ще се предоставят от Столична община. Тези, които в момента имат електронен подпис, могат да го прехвърлят в картата с чип на електронното ЕГН.

Българска уеб асоциация, като браншова организация в областта на информационните технологии, беше избрана да покани свои членове, които да са сред първите 4 000, които ще имат възможност да тестват картите за електронна идентичност.

 

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php