Очакваме първите карти за електронна идентификация напролет

Членове на БУА ще са сред първите 4 000, които ще имат възможност да тестват картите за електронна идентификация у нас, съобщиха днес от Асоциацията.

ID_cards

На 25 януари 2013 г. по покана на МТИТС и във връзка с проект „Подобряване на административното обслужване на потребителите чрез надграждане на централните системи на електронното правителство”, който се финансира от ОПАК, Дора Василева, Председател на УС на Българска уеб асоциация, представители на ИКТ сектора, организации на лекари, адвокати и бизнеса се срещнаха с министър Московски.

Проектът е в процедура по обработването на лични данни и изготвянето, издаването и доставката на 4 000 броя карти за електронна идентификация (КеИ) с електронна идентификация (еИ).

Електронната идентификация ще бъде карта с електронен чип, а в бъдеще – ще функционира заедно с личната карта. Целта е през пролетта на 2013 г. да бъдат интегрирани над 30 публични регистъра като по този начин гражданите ще могат да използват електронните услуги, предоставяни от институциите и ще спестяват време и средства.

Първите нови електронни услуги, които ще бъдат достъпни с картата за електронна идентичност още от май тази година, ще се предоставят от Столична община. Тези, които в момента имат електронен подпис, могат да го прехвърлят в картата с чип на електронното ЕГН.

Българска уеб асоциация, като браншова организация в областта на информационните технологии, беше избрана да покани свои членове, които да са сред първите 4 000, които ще имат възможност да тестват картите за електронна идентичност.

 

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Основател и собственик at NewTrend: Media | Marketing | Events
Ивелина Атанасова е собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, агенцията за стратегически маркетинг и бизнес развитие и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Блогър. Лектор, преподавател по маркетинг, предприемач и майка, Ивелина изследва потребителското поведение и консултира своите клиенти в областта на бизнес развитието и продажбите вече повече от 10 години.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

Коментирай

© 2013 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php