Intel с мисия за подобряване качеството на образование

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Screen Shot 2013-10-23 at 2.35.40 AM
Имате ли идеи от бъдещето?
23.10.2013
Techstars logo
Джон Брадфорд от TechStars: „Нямаме нужда от друга Силициева долина, това от което имаме нужда, са мостове”
10.11.2013

Intel с мисия за подобряване качеството на образование

education

Технологиите се развиват със скоростта на светлината и със същата скорост стават неизменна част от живота ни. Това се отнася и за подрастващите, по-младите от които не могат да си представят живот без компютър, таблет и/или смартфон. Компанията Intel взима всичко това под внимание и в петък обяви придобиването на образователния startup Kno.

intel e

Kno е дигитален образователен софтуер, който към момента си партнира със 75 издатели и съдържа около 200,000 интерактивни заглавия. Казано по друг начин, Kno е дигитална библиотека за младежи от детската градина до университета. Книгите и учебниците са достъпи за iPad, Android, Windows 7 и Windows 8.

„Те са същите книги, само че по-умни“, пише компанията на сайта си.

Книгите са не просто дигитални, но имат допълнителни опции, които помагат на студентите и учителите да следят прогреса си, да споделят информация един с друг и да се обвързват по-силно със съдържанието.

Защо Intel инвестира в образователен софтуер и защо сега?

Не особено известен е фактът, че от известно време Intel има образователен бизнес. Сделката с Kno е последното развитие в големите усилия, които гигантът полага, за да подобри образованието. Intel работи върху образователни таблети, които да заместят Apple и Google с техните iPad и Chromebook в класните стаи. В Азия, например, пазарният дял на Google по отношение на дигитални устройства за образование прогресира значително.

education

Условията по сделката не са ясни към момента. По информация на TechCrunch целият екип на Kno ще се присъедини към Intel с изключение на Осман Рашид, съосновател и CEO на Kno. Причината за решението на Рашид е различие във вижданията.

„Той (Осман Рашид) със сигурност е човекът, който стои зад всичко,“ признава Джон Галвин, вицепрезидент Маркетинг и продажби в Intel, но двамата виждат по различен начин бъдещето на Kno. „Там, където аз искам да заведа Kno и където Осман иска, са две различни места. Неговата посока за развитие е да остане фокусиран върху Северна Америка, а аз искам да станем интернационални, по този начин ще интегрираме отдела по продажби на Intel, който ще работи върху навлизането на нови пазари.“

Интересно е, че първоначално, Kno започва да функционира като компания за хардуер, която да създаде образователен таблет. Съвпадение или не, Kno преустановява работата си по таблета, когато Intel инвестира в Series C, и се фокусира върху софтуера. Настоящото придобиване ще събере на едно място софтуера на Kno с хардуера на Intel.

В клипа можете да видите как и защо Kno е успешен образователен софтуер. А дари „съюзяването“ с Intel ще се окаже успешно, ще разберем много скоро. Най-хубавото е, че се намират хора, които вместо да повтарят как новите технологии пречат на образованието, решават да ги интегрират в него.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php