Samsung води преговори за придобиване на BlackBerry

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
screenshot-2015-01-12-16-42-12
Tinder с първата си придобивка: Namesake и Tappy
13.01.2015
google-wallet-vs-apple-pay
Google преговаря със Softcard, за да направи Google Wallet достоен конкурент на Apple Pay
19.01.2015
tech-samsung-logo-in-window-generic

По информация на Reuters, Samsung Electronics са отправили предложение към BlackBerry за придобиване на стойност между 6 до 7,5 млрд. долара. Цената за един дял от акции на BlackBerry, която южнокорейският производител е готов да плати варира между 13,35 и 15,49 долара.

tech-samsung-logo-in-window-generic

Samsung е лидер на пазара на смартфони и то неслучайно, тъй като компанията произвежда продукти за потребителите – от най-платежоспособните до най-неплатежоспособните. Целта на Samsung с евентуалното придобиване на BlackBerry би била да „влезе“ в бизнес средата, която е „домът“ на BlackBerry.

Преговорите между представителите на двете компании се случват лично и засега няма официална информация относно сделката. От BlackBerry дори отрекоха информацията за каквито и да било преговори, но само времето ще покаже и ако придобиване наистина се случи, новината няма да остане скрита за дълго.

„(BlackBerry) не е обвързан в дискусии със Samsung с уважение към всяка възможна евентуална оферта за покупка,“ се казва в изявление от BlackBerry.

blackberry-classic

Евентуални спънки може да се появят от страна на законодателството в Канада, в случай че южнокорейската компания придобие BlackBerry. Това е вероятна причина двете компании да обсъждат внимателно и предпазливо подобни детайли.

За третото тримесечие на 2014 година, печалбата на BlackBerry пада от 1,19 млрд. долара за същия период година по-рано до 793 млн.долара за 2014 година. Спад в печалбата на канадския производител експертите очакваха, но само до 931,5 млн. долара.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php