21 цитата за бизнеса, успеха и лидерството от човека, който притежава и трите– Бил Гейтс

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
google
Google AdWords Express вече с приложение за Android и iOS
17.07.2014
10573818_10202121770997032_988639567_o
Коя е книгата, която те вдъхновява?
05.08.2014

21 цитата за бизнеса, успеха и лидерството от човека, който притежава и трите– Бил Гейтс

1. Bill Gates, $US40 billion ($A61.5 billion). Microsoft, US.

Уилям Хенри Гейтс III на някои може да не им говори нищо, но  другото му име със сигурност е познато – Бил Гейтс – най – богатият човек за 2014 година както и през последните две десетилетия.

1. Bill Gates, $US40 billion ($A61.5 billion). Microsoft, US.

Името на Бил Гейтс се свързва не само с огромното количество пари, които е натрупал, но и с начина, по който си е извоювал това място сред най – богатите хора.

Роден през 1955 година в семейство на баща адвокат и майка учителка, още в началното училище той показва добри научни познания и изпъква със завидни математически възможности. От изключителна важност за бъдещето на младия Уилям (Бил), е решението, което родителите му вземат да го изпратят в частното училище „Лейксайд“, където да може да развие заложбите си.

За първи път там той се среща с компютрите и се запознава с приятеля си и бъдещ партньор в Microsoft  – Пол Алън. През 60-те години, когато учили там, не е имало свободен достъп до компютрите в училището, а всеки разполагал само с определено време.

Двамата приятели създават своя компания „Лейксайд Програмърс Груп“ и всячески се опитват да намерят начини да изкарват доходи чрез програмиране. По това време даже успяват да си осигурят „договори“ с компании, които в замяна им дават неограничен достъп до училищния компютър, а по – късно и доходи.

microsoft-allen-and-gates-early-years

С всяко едно начинание и ангажимент, който поемат към трети страни, Бил Гейтс и Пол Алън, все повече изпитват нуждата от това да развиват своята компания. И през 1975 създават Microsoft, веднага след като успяват да продадат версия на BASIC за новоизлезлите компютри „Altair 8800“, още преди самите те да имат написан и един ред код.

В момента най – известните продукти на Microsoft са Microsoft Windows, Microsoft Office пакета, уеб браузъра Internet Explorer,  търсачката Bing, видео-конзолите Xbox и др.

ms-logos

В последните 20 години Бил Гейтс е сред най – богатите хора в света, но освен богат, програмист и изобретател, той е и филантроп. Заедно със съпругата си и тяхната фондация – Bill & Melinda Gates Foundation, Бил Гейтс са дарили над 25 милиарда долара за филантропски каузи като подобряване на здравеопазването и подпомагане на крайно-бедните райони в света.

Когато някой се е трудил, правил е, продължава да прави такива невероятни неща, и има нещо да каже, то той си заслужава да бъде изслушан.

Ето и подбрани цитати за живота, лидерството и успеха от най – богатия човек Бил Гейтс.

 1. Ако покажеш на хората къде е проблема и ако им покажеш решения, то те ще бъдат предизвикани да действат!
 2. Вашите най – недоволни клиенти са най – добрия ви източник за учене!
 3. Аз избрах мързелив човек да свърши тежка задача. Защото мързеливият човек ще намери лесен начин да я изпълни!
 4. Добре е да празнуваш успеха си, но много по – важно е да обърнеш внимание на поуките от неуспехите!
 5. Интернет се превръща в градския площад на глобалното село на утрешния ден!
 6. Хората винаги се страхуват от промените. Хората се страхуваха дори и когато електричеството бе изобретено, нали така?
 7. Успехът е много лош учител. Той съблазнява много умни хора да мислят, че немогат да загубят.
 8. Животът не е честен! Свиквайте с това!
 9. Ако си мислите, че вашият учител е труден, почакайте когато ще имате шеф. Тогава той няма мандат.
 10. Вместо да си купуваме самолети или да се забавляваме като някои наши конкуренти, ние инвестирахме почти всичко обратно в компанията.
 11. Независимо дали Google или Apple, или някой безплатен софтуер, ние имаме добри конкуренти, които винаги ни държат нащрек.
 12. Животът не е като семестрите в университета. Нямаш летните ваканции и много малко са служителите, които се интересуват от това да ти помогнат да откриеш себе си.
 13. Ако не можеш да го направиш добре, то поне се постарай да изглежда добре!
 14. Технологиите са просто инструмент. В случаите, когато събирате децата да работят заедно и ги мотивирате, учителят е най – важен!
 15. За голямата печалба, понякога трябва да поемаш и големи рискове!
 16. Мисля, че съвсем честно можем да кажем, че персоналните компютрите се превърнаха в най – мощното нещо, което сме създали. Те са начин на комуникация, начин за креативизъм и те могат да бъдат моделирани индивидуално според потребителя.
 17. Всички ние се нуждаем от хора, които да ни дават обратна връзка. Това е начинът, по който се подобряваме.
 18. Ако си мисля, че нещо е загуба на време или не е подходящо, не чакам да изразя мнението си. Казвам го веднага и в прав текст. Така, че може да ме чуете да казвам „Това е най – тъпата идея, която съм чувал!“ много пъти по време на среща.
 19. На света не му пука за вашето самочувствие. Светът очаква от вас да постигнете нещо ПРЕДИ вътрешно да се чувствате добри!
 20. Не сравнявай себе си с другите хора по света.. правиш ли го, ти обиждаш себе си!
 21. Провалих се на няколко изпита в университета, но мой приятел успя да вземе всичките. Сега той е инженер в Microsoft, а аз съм собственика на Microsoft.

 

The following two tabs change content below.

Кристина Томова

Автор at NewTrend.BG
Студентка в Икономически Университет, специалност Финанси. Опит в сферата на услугите и продажбите. Член на студентската организация AIESEC, екип „Външни връзки”.Интереси в областта на Маркетинг и Реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php