Facebook и Yahoo! са на път да заровят „томахавката на (патентната) война“

Facebook и Yahoo! са в напреднал етап от своите преговори и са готови да се споразумеят по отношение на „патентните войни“, които водят през последните месеци, отбелязва All Things D.

Последните няколко месеца бяха изпъстрени със съдебни нападки и спорове между двата технологични гиганта. През март Yahoo подаде съдебен иск срещу Facebook заради нерегламентираното ползване на 10 патента, сред които се включват методи и системи за онлайн реклама, с което постави началото на първата съдебна сага между големите имена в социалните медии. Месец по-късно, Facebook отвърна на удара и направи възражение по иска, като не само го оспори в неговата цялост, но и респективно започнаха да твърдят, че Yahoo са тези, които са засегнали правата върху 10 техни патента.

Днес, двете компании са на път да се помирят и да сключат „кръстосани споразумения“ по отношение на патентните им права и да интегрират в по-голяма степен онлайн инструментите, които всяка управлява, за подобряване на общата икономическа ефективност.

Съдебните спорове между компаниите започнаха в изключително „деликатен“ момент за Facebook, когато подготвяше своя борсов дебют и макар част от анализаторите да оправдаваха действията на Yahoo с новия изпълнителен директор тогава – Скот Томпсън, който междувременно напусна компанията, други напомнят за идентичния спор с Google преди 7 години, когато компанията подготвяше своя борсов дебют и Yahoo се възползва от уязвимостта й, за да се сдобие с нейни акции.

 

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

Коментирай

© 2012 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php