Twitter обединява сили с най-голямата руска търсачка Yandex

От Yandex, най-голямата руска търсачка, обявиха,  че са подписали  споразумение за партньорство със социалната мрежа Twitter.

Споразумението ще позволи на Yandex да индексира в реално време новите публикации в Тwitter, а  потребителите ще могат  да търсят по потребителско име и хаштаг.

Стойността  на сделката не е оповестена, но според слуховете тя възлиза на 30 млн. долара.

Споразумението, което двете компании са подписали, е подобно на това, което  Twitter вече има с търсачката на Microsoft – Bing.

“Искаме да се уверим, че съдържанието на Twitter ще бъде там, където са потребителите на Twitter”, съобщи бизнес директорът на компанията April Underwood пред  Ройтерс.

Партньорството между двете компании прилича на това, което  Twitter предложи на Google и което приключи миналата година по това време, тъй като Google лансира своята собствена социална мрежа Google+.

Промените ще засегнат основно пазарите в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан, където са най-силните позиции на Yandex. Текущият пазарен дял на търсачката на руския пазар надхвърля 60%.

 

 

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Реклама

  • Промо код: NEWTREND - 10% отстъпка за всички услуги на SuperHosting.BG - хостинг планове и домейни, нови услуги.

Фейсбуки:

2 Коментара

  1. Браво на Мирена, за една от първите й статии!

  2. Мирена Димчева казва:

    Много благодаря! :)))

Коментирай

© 2012 Newtrend Media Marketing Events Ltd. | Използването на съдържанието или част от съдържанието на NewTrend, на лого или символи, които се асоциират с марката, без изрично разрешение, подлежи на законови и финансови санкции. Всички права запазени.

css.php