Facebook с над 1,1 млрд. активни потребители в Messenger и WhatsApp

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
gsmarena_001
Microsoft представи първия смартфон Microsoft Lumia
11.11.2014
saythanks
Кажи „Благодаря!“ с персонализирано видео във Facebook
13.11.2014

Facebook с над 1,1 млрд. активни потребители в Messenger и WhatsApp

facebook-whatsapp

Днес Facebook се похвали с над 500 млн. месечно активни потребители на приложението Messenger. Добавени към 600 млн. потребители на приложението WhatsApp, което социалната мрежа придоби, простата математика казва, че Facebook има над 1,1 млрд. активни потребители в платформите за съобщения.

facebook-whatsapp

Най-напред, нека уточним, че вероятно голяма част от потребителите на WhatsApp са потребители и на Messenger, и обратно, но засега няма информация относно конкретни цифри. Messenger, обаче, бележи успех на фона на недоволствата относно поведението на Facebook и отделянето на услугата от традиционното Facebook приложение за мобилни устройства. През април потребителите на Messenger са били 200 млн., а днес са почти тройно повече.

„Днес повече от 500 млн. души използват Messenger всеки месец и ние сме по-посветени от всякога да осигурим възможно най-доброто преживяване,“ коментират от компанията в блог пост.

Негодуванието на потребителите започна от момента, в който Facebook обяви отделянето на съобщенията в Messenger. По-късно излезе противоречива информация относно условията за ползване на приложението, но ето, че днес потребителите са над половин милион.

„Продуктите не са толкова интересни да се превръщат в бизнес преди 1 млрд. души да ги използват,“ заяви Марк Зукербърг, CEO на Facebook, относно Messenger  и WhatsApp по време на последния отчет на приходите.

Дали вече не са станали интересни? Засега Messenger и WhatsApp остават независими, но никой не може да предвиди как ще се развият нещата оттук нататък. Ще следим темата.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php