Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
rolls-royce-phantom
Как да пишем СУПЕР ефективни заглавия?
08.08.2013
twitter facebook
Twitter-изацията на Facebook продължава, тестват Trending Topics
12.08.2013

45% от игрите във Facebook са лотария

contests

Игрите във Facebook са доста популярен начин за привиличане на нови фенове. Новата инфографика на Kontest разкрива интересни особености около тях.

contests

Над 70% от големите конпании ще интегрират игрови елементи в техните Facebook-кампании или промоции до 2014 г. Още по-хубавото в случая, е че над 70% от феновете наистина играят тези игри, за да спечелят награда.

Развлекателната индустрия е на първо място по използването на състезателния способ. На второ място е технологичната индустрия, следвана от музикалната. В самия начин на раздаване на разиграване на наградите, най-популярни са лотариите с 45%, следвани от викторини – 36%.

  • 8% са „печелиш веднага“, 5% са състезания със снимки, 4% са проучвания или анкети, а на „други“ са отделени 7%.  Според Kontest, най-добрата продължителност на една Facebook кампания е 25 – 60 дни, а юни-ноември най-добрия период за стартиране на подобно начинание.
  • 100% от брандовете искат имейл адрес при участие, а 1/3 от състезателите са избрали да получават информация и иактуализации от избраната марка.
  • 34% от новите фенове на търговските марки са придобити чрез състезания, използвайки платформата на Kontest, а броя на влизанията през мобилни устройства се е увеличил 8 пъти спрямо 2012.

Когато стане въпрос за най-популярните награди, вижте кои са в ТОП 5:

  • Пътуване – 20%
  • Развлекателна награда – 18%
  • Музикална награда – 15%
  • Технологична награда – 13%
  • Моден артикул -12%

Средната стойност на наградите е оценана на 369 долара – доста впечатляваща сума, не мислите ли?

За още цифри, разгледайте инфографиката на Kontest.

facebook-contests

 

The following two tabs change content below.

Петър Нановски

Стажант at NewTrend
Обича да работи, но за себе си. Обича да се учи, но не само на теория. Обича туризма, но не като оперативен работник. Обича да създава активи, но има много пасиви. Обича футбола, но не само да гледа. Обича да изслушва, но и да чува. Обича контактите, но не и клюките. Обича планината, но живее на морето.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php