Акциите на Facebook нарастнаха с 18% от началото на годината

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Mark_Zuckerberg
Искаш да пишеш на Марк Цукърбъг? Няма проблем – такса 100 долара
11.01.2013
facebook app center
Facebook ще изключва непопулярни приятели от лентите със съобщения
13.01.2013

Акциите на Facebook нарастнаха с 18% от началото на годината

facebook Mark

От началото на годината до края на борсовата търговия на 9 януари акциите на социалната мрежа Facebook са нарастнали с 18%, като само за последния борсов ден ръстът в цената им е бил над 5 процента. При закриването на борсовия ден на 9 януари ценните книжа са стигнали цена от 30.59 щ. долара.

facebook Mark

Припомняме, че акциите на ръководената от Марк Цукербърг компания не са надминавали психологическата граница от 30 щ. долара от лятото на 2012 г., а през септември стойността им намаля с общо 70 процента.

Като възможна причина за поскъпването на ценните книжа се сочи организираната от Facebook пресконференция на 15 януари, на която все още не е известно, какво ще бъде представено. Анализаторите очакват на събитието да бъде пуснат нов продукт – например смартфон, музикална услуга или дори собствена търсачка.

Всички тези възможности биха увеличили цената на акциите на Facebook и някои предвидливи борсови играчи изглежда вече бързат да увеличат броя на нейните ценни книги в инвестиционния си портфейл. Сред останалите причини за ръста са добрите данни за повишаване на приходите на социалната мрежа от мобилна реклама през последните два месеца.

The following two tabs change content below.

Александър Александров

Александър Александров, технологичен журналист, ПР специалист и автор на sci-fi разкази. Интересува се от телекомуникации, интернет технологии, социални мрежи, онлайн маркетинг и предприемачество.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php