Facebook и Yahoo! са на път да заровят „томахавката на (патентната) война“

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
cover
„Непознати приятели“ – каузата за борба с рака на Игор обедини хиляди във Facebook
03.06.2012
Facebook-Privacy-Steps-for-Frictionless-Sharing
За тъмната страна на Facebook Actions …
04.06.2012

Facebook и Yahoo! са на път да заровят „томахавката на (патентната) война“

yahoo-facebook

Facebook и Yahoo! са в напреднал етап от своите преговори и са готови да се споразумеят по отношение на „патентните войни“, които водят през последните месеци, отбелязва All Things D.

Последните няколко месеца бяха изпъстрени със съдебни нападки и спорове между двата технологични гиганта. През март Yahoo подаде съдебен иск срещу Facebook заради нерегламентираното ползване на 10 патента, сред които се включват методи и системи за онлайн реклама, с което постави началото на първата съдебна сага между големите имена в социалните медии. Месец по-късно, Facebook отвърна на удара и направи възражение по иска, като не само го оспори в неговата цялост, но и респективно започнаха да твърдят, че Yahoo са тези, които са засегнали правата върху 10 техни патента.

Днес, двете компании са на път да се помирят и да сключат „кръстосани споразумения“ по отношение на патентните им права и да интегрират в по-голяма степен онлайн инструментите, които всяка управлява, за подобряване на общата икономическа ефективност.

Съдебните спорове между компаниите започнаха в изключително „деликатен“ момент за Facebook, когато подготвяше своя борсов дебют и макар част от анализаторите да оправдаваха действията на Yahoo с новия изпълнителен директор тогава – Скот Томпсън, който междувременно напусна компанията, други напомнят за идентичния спор с Google преди 7 години, когато компанията подготвяше своя борсов дебют и Yahoo се възползва от уязвимостта й, за да се сдобие с нейни акции.

 

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php