Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
notification
Facebook с още промени по мобилната си версия
27.10.2015
cause
10 лесни Facebook трика за неправителствени организации
17.11.2015

Facebook представя нов начин за комуникация

messenger logo

Сещате ли се за онази кутия за съобщения във Facebook, където отиват съобщенията от всички, които не са в списъка ви с приятели? Не, нали? До този извод са стигнали и разработчиците на социалната мрежа, като това ги е вдъхновило да направят следващата голяма стъпка. От сега нататък въпросните съобщения вече няма да съществуват, като вместо това ще можем да получаваме и изпращаме специален тип покани към други потребители – такива, които ще ни предоставят възможността за чат с тях, без да се налага да сме приятели в социалната мрежа.

fbchatrequets

По думите на Тони Лийч, мениджър на Facebook Messenger, телефонните номера, които използваме, са отживелица и бъдещето се крие в програмите за интернет съобщения и разговори. За да се опитаме да се свържем с някого, използвайки новата система на Facebook, всичко, което трябва да знаем е името на съответния човек.

Идеята на нововъдението, е да се предостави възможност на потребителите да се свържат с хора, без да е задължително да бъдат приятели с тях. Най-простия пример за това е момичето, намерило портфейла на непознат в автобуса, искащо да се свърже със съответния човек само за да му го върне. Според екипа на Facebook сегашния начин това да се случи (чрез кутията за съобщения, която споменахме по-горе) е неефективен и затова ще бъде премахнат.

Тази нова идея има и друга страна – ако погледнем телефоните, които използваме, единствения начин да избегнем контакт с някого е като внимаваме на кого си даваме номера, или като блокираме техния номер в списъка с входящи обаждания. Дори и тогава обаче, те могат просто да сменят номера си или да се обадят от чужд телефон. Идеята на Facebook, е че чрез новата функционалност ще получим много повече контрол върху това с кого и кога комуникираме, без да се налага да крием контактите си.

The following two tabs change content below.
Валентин е човек с повече интереси отколкото свободно време, винаги търсещ следващата голяма новина в света на технологиите

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php