Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Още по темата: Дори разглеждането на снимките на приятелите ни може да е опасно
Още по темата: Дори разглеждането на снимките на приятелите ни може да е опасно
09.04.2012
Instagram-Android-600x385
Защо Facebook купи Instagram и как реагираха потребителите?
10.04.2012

Facebook купи Instagram за 1 млрд. долара

facebook-instagram

Най-бързо набиращото популярност приложение за споделяне на снимки Instagram беше придобито от социалната мрежа Facebook за 1 милиард долара. Тази новина бе обявена преди няколко часа на стената на основателя на най-голямата социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг:

“Това е изключително важна стъпка за Facebook, тъй като за първи път придобиваме продукт и компания с толкова много потребители. Нямаме намерение да сключваме много други такива сделки, може и никога повече да не го направим. Възможно най-доброто споделяне на изображения е една от причините толкова много хора да обичат Facebook. Убедени сме, че ще си струва да свържем тези две компании.“

Идеята на Facebook, придобивайки Instagram, е двете компании и техните екипи да продължат да работят още по-усилено, за да могат потребителите да се наслаждават и да споделят още по-красиви снимки.

Кратка равносметка показва, че са изминали само 551 дни, откакто популярното приложение е излязло на пазара, а вече струва цели 1 млр. долара. Невероятен скок за толкова кратък житейски път и за екип от само тринадесет служители.

Съоснователят на Instagram Кевин Систром сподели, че е изживял невероятно усещане, наблюдавайки растежа и развитието на първоначално малката си компания. Той каза още, че с подкрепата на Facebook и в комбинацията от идеи и талант на двете компании се  надява да създадат още по-вълнуващо, светло и общо бъдеще за Instagram и Facebook.

Той подчерта, че услугата в никакъв случай няма да изчезне, приложението ще запази своите характерни спецификации и че потребителите ще продължават да имат възможност да споделят своите снимки и в другите социални мрежи различни от Facebook. Самият Зукърбърг пък излезе със следния коментар:

„Години наред ние концентрирахме усилията си върху изграждането на най-добрата платформа за споделяне на снимки с ваши приятели и роднини. Сега ще имаме възможността да работим в екип с Instagram, за да позволим на нашите потребители да споделяте красиви снимки от мобилния си телефон с хората, с които имат общи интереси“.

Instagram е безплатно мобилно приложение за споделяне на снимки. Доскоро приложението бе налично единствено за iOS на Apple, но преди няколко дни Instagram направи  своя дебют и за операционната система Android на Google, като за по-малко от 24 часа беше свалено над 1 млн. пъти.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php