Facebook придоби Moves – приложението за проследяване на фитнес активност

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
nearby-friends
Facebook с нова функция – Nearby Friends
21.04.2014
10259972_701885316516259_4500171859113768162_n
Facebook и Storyful представят FB Newswire
25.04.2014

Facebook придоби Moves – приложението за проследяване на фитнес активност

facebook-move

Новата придобивка на Facebook е  Moves – приложението, което проследява дневните ви  фитнес занимания, упражнения, както и местата, които посещавате. Facebook съобщи, че купуването на Moves е част от стратегията на компанията за експлоатация на набор от самостоятелни приложения в допълнение към стандартното на социалната мрежа.

facebook-move

Новината беше разкрита в блог пост от основателя на Moves,  който информира за сключването на сделката, без допълнителни подробности:

„Присъединяваме се към талантливия екип на Facebook, за да работим върху изграждането и подобряването на техните продукти и услуги, с обща мисия за подкрепа на прости и ефективни инструменти за повече от един милиард потребители.“

Достъпно за потребителите на Android и iOS, Moves е безплатно приложение, което автоматично следи рутинните ви дейности – тичане, разходки, колоездене и всякакви форми на фитнес.  Също така, то може да ви покаже на карта всички места, които сте посетили и как точно сте стигнали до там.

Приложението стартира за iOS в началото на 2013 и според данни е било изтегляно повече от 4 милиона пъти. За досегашните му потребители няма да настъпят промени, тъй като ще продължи да оперира като самостоятелно приложение, а за да се избегнат проблеми с въпроса за сигурността на личната информация, базата данни няма да бъде директно пренесена в социалните графики на Facebook.

facebook-moves

Не беше оповестена цената за придобиването, но Facebook си купи място в новосформиращия се пазар за приложения, проследяващи фитнес активността, с тенденции за развитие. Мъдър ход от страна на социалната мрежа.

Start-up проекта Moves, постави основите на пазар за фитнес принадлежности, насочен не само към хардуер, а и към софтуер бизнеса. Пазар, в който компаниите се диференцират въз основа на уникалните си интерпретации на движенията в алгоритмите от данни, които превръщат информацията в удобни статистики, като направени стъпки, изгорени калории и изминати километри.

Наред с останалите забележителни придобивания, сред които сделката за WhatsApp, на стойност 19 млрд. долара и тази за Oculus VR – 20 млрд., Facebook прави поредната си голяма стъпка за тази година.

The following two tabs change content below.

Тони Щерионова

Стажант at NewTrend.bg
Тони Щерионова е студентка по Маркетинг с интереси в областта на дигиталния маркетинг, съвременните средства за реклама и връзки с обществеността. Според нея най- добрите качества, за успеха на всеки млад специалист, са позитивизъм и ангажираност, именно затова се придържа към тях.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php