Facebook придобива патент за търсене, трябва ли Google да се притеснява ?

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
GreenParrotPictures
YouTube закупува ирландска компания за подобряване на качеството
17.03.2011
internet-standards2
Стандартизирани интернет банери и в България
19.03.2011

Facebook придобива патент за търсене, трябва ли Google да се притеснява ?

Facebook придобива патент за търсене, трябва ли Google да се притеснява ?

NewTrend.bg, 18.03.2011 г. – Най-голямата социална мрежа в света Facebook е получила преди около месец патент за търсене, наречен „Визуални отбелязвания за резултати от търсене, генерирани от информация от социални мрежи“, който набира все по-голяма популярност в индустрията, съобщава WebProNews.

Официалното описние на патента е следното:

„Резултати от търсене, включващи спонсорирани връзки и алгоритмични резултати от търсене, които са генерирани в отговор на заявка за търсене и са изведени въз основа честотата на кликванията върху резултатите от търсене от членове на социална мрежа и в предварително определена степен са разделени от потребителят, извършил търсенето. Маркерите са визуални отбелязвания и съдържат връзка към текст или изображение.“

Някои анализатори наричат горния текст патент върху социалното търсене, област, в която Google се съсредоточава доста в последно време.

За водещите търсачки е от изключително голямо значение социалното търсене, но без данните от Facebook Google не може да извършва качествено такова, но пък Microsoft може да използва това за все по-голям пазарен дял.

Facebook има потенциала да се превърне във важен претендент в пазара на търсене. Този патент само добавя още спекулации към функцията на търсене в социалната мрежа, а и не е първият такъв патент, който компанията придобива.

С толкова много социална интеграция между приятели и роднини, с най-голямо доверие се ползват мненията, които се получават във Facebook и тази информация се очертава да бъде изключително ценна за различни видове търсения.

The following two tabs change content below.

Мартин Иванов

Мартин Иванов е студент в Икономически университет - Варна, специалност - Международни икономически отношения, с интереси в сферата на маркетинга, финансите, политиката и дипломацията.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php