Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Facebook Beta App veche e fakt
Microsoft пусна Facebook beta за Windows Phone
08.05.2013
ed8d1e063b4b5483eb3aedd279bbcec2
Facebook и радостта
29.05.2013

Facebook пускат видео реклами през юли

facebook-marketing

В борбата за надпреварата за телевизионните бюджети след YouTube се включиха и Facebook, които пускат видео реклама в новинарския поток, считано от юли тази година.

facebook-marketing

В отговор на конкурентната надпревара с кабелните оператори, YouTube тестват канали с платено съдържание и поставиха фокуса върху авторското съдържание и абонамента за каналите.

Facebook не закъсня да последва примера им и добавя видео реклами в новинарския поток на потребителите си.

Рекламите ще се стартират автоматично, но няма да имат звук, освен ако потребителят не пожелае умишлено да го включи. При активиране на звука, рекламата ще стартира отначало.

Според информация, цитирана от FT, желаещите да тестват услугата са много – сред тях са и глобални компании като Unilever, Ford, Diageo, American Express и Coca-Cola, разбира се.

Според цитираната информация очакваната цена за 1000 импресии ще е „под 20 долара“, а видео рекламите, които потребителите ще виждат ще бъдат ограничени до един бранд дневно, за да може да бъде гарантирана ефективност на инвестираните средства.

снимка: socialbarrel.com

снимка: socialbarrel.com

Според анализатори, новият рекламен формат на Facebook ще донесе приходи от порядъка на 1,5 млн. долара на ден и близо 4 млн./ дневно преди края на годината, което би увеличило приходите на социалната мрежа с близо 500 млн. до 1,4 млрд. в края на годината.

Ако имате каквито и да е колебания относно „силата на видеото“ и успеха на видео рекламите – eMarketer изнесоха съвсем скоро данни за това, че пазара на видео реклама само в САЩ е достигнал 4,1 млрд. долара.

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php