Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
1220045-izpolzvaneto-na-sotsialnite-mrezhi-vodi-do-nartsisizam-wider
И Facebook си има своята тъмна страна – води до нарцисизъм
19.03.2012
iStock_000019222207XSmall
Би ли жертвал Facebook идентичността си заради работата?
26.03.2012

Facebook със 750 патента от IBM

shutterstock_89182765

Американският гигант Facebook, който преди няколко дни беше обвинен от Yahoo в плагиатство и нарушаване на патентни права, е решил да презастрахова своята интелектуална собственост и да закупи 750 патента от IBM. Тази новина бе оповестена в края на миналата седмица по информация на „Ройтерс”.

Споразумението между двете компании е вече официално потвърдено, като патентите обхващат преди всичко технологичната сфера. Цената за покупката на интелектуалната собственост от IBM обаче не е обявена.

Преди дни Yahoo предяви претенции към социалната мрежа, като се аргументира, че много от технологиите, използвани във Facebook, всъщност са нейно дело. Търсачката акцентира особено върху 10 патента, някои от които за интернет реклама. Този факт никак не е учудващ, тъй като двата гиганта са отявлени конкуренти в този пазарен сегмент. Успехите на Facebook в областта на рекламата при всички случаи предизвикват раздразнение у Yahoo, като се има предвид огромния успех на компанията в самото й начало-преди 18 години, и това, че доскоро е била един от водещите лидери на пазара.

В случай като този Facebook би трябвало да отвърне на удара и да подаде контраиск за собствените си патенти. Но в момента Yahoo превъзхожда далеч повече социалната  мрежа по отношение на притежавана интелектуална собственост. Компанията разполага с около 3300, докато тази на Facebook едва с 56 патента към този момент.

Ще бъде интересно да проследим развръзката между двете компании.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php