Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
80% от крадците използват социалните мрежи за избиране на празни домове
80% от крадците използват социалните мрежи за избиране на празни домове
01.11.2011
facebook_klasacia2
Сдружение срещу насилието над животните печели Класацията на българските Facebook страници през октомври
03.11.2011

Google започва да индексира Facebook коментарите

Google започва да индексира Facebook коментарите

От доста време насам се говори дали Google ще има възможността да индексира информацията, която се публикува във Facebook, което за сега се извършва само от търсачката на Microsoft – Bing, но вече има развитие по темата – онлайн изданието Digital Inspiration установи, че вече част от информацията в социалната мрежа се индексира в резултатите на Google.

Изданието установява, че за сега в интернет търсачката се индексира информация само от коментарите във Facebook и в частност тези от социалния плъгин Facebook Comments. Коментарите вече служат и за определяне ранга на дадена страница – Google SERP.

Примерът, който Digital Inspiration дава е с коментарът на Робърт Скобъл, който е оставил на Facebook страницата на технологичния блог TechCrunch:

Изглежда, че Google може да намери даден коментар или по заглавието на публикацията, на която е оставен, или по името на потребителя, който го е оставил:

Ако до сега се избягвали инсталирането на социалния плъгин, който свързва коментарите във вашия сайт с профилите на потребителите ви във Facebook заради SEO (оптимизация на интернет търсачки) фактора, може би е време да премислите отново решението си.

The following two tabs change content below.

Мартин Иванов

Мартин Иванов е студент в Икономически университет - Варна, специалност - Международни икономически отношения, с интереси в сферата на маркетинга, финансите, политиката и дипломацията.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php