Потребител съди Facebook за 500 000 долара за деактивиран профил

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Стартира първият Facebook интегриран магазин в Европа - ASOS
Стартира първият Facebook интегриран магазин в Европа – ASOS
27.01.2011
LinkedIn обяви публичното си предлагане на акции ( IPO )
LinkedIn обяви публичното си предлагане на акции ( IPO )
28.01.2011

Потребител съди Facebook за 500 000 долара за деактивиран профил

Потребител съди Facebook за 500 000 долара за деактивиран профил

NewTrend.bg, 27.01.2011 г. – След като Facebook деактивира профила на Мустафа Фтея без да изтъква някаква причина, бившият потребител от Ню Йорк завежда дело срещу социалната мрежа за половин милион долара, съобщава The New York Post.

Мустафа Фтея от Стейтън Айлънд, Ню Йорк, е завел делото срещу Facebook, след като по непонятни за него причини акаунтът му е спрял да функционира. New York Post посочва, че Фтея е загубил достъпа до сайта през септември 2010 г. и след като месеци наред се е опитвал да получи информация за случилото се, решава да съди компанията.

Бившият потребител смята, че решението на Facebook за деактивиране на акаунта му е било взето на расова основа, въз основа на мюсюлманския му произход.

„Каквито и да са причините на социалната мрежа, нито те, нито обслужването на потребителите и са достатъчно добри. Обаждаш се – не ти вдигат телефона. Пишеш им – не ти отговарят. Със сигурност знам едно – не съм направил нищо. Не съм нарушил нито едно правило,“ твърди Мустафа Фтея.

Той също иска да бъде ясно, че мотивацията му за заведеното дело не се дължи на користни цели, а за справедливост.

Според помощния център във Facebook акаунтите обикновено се маркират и деактивират заради нарушения, свързани с неприкосновеността на личните данни като представяне под чуждо име или използване на фалшиво такова.

Сайтът също заявява, че поради „причини, свързани със сигурността“ не може да покаже на потребителите със спрени профили какво съдържание е предизвикало деактивацията.

The following two tabs change content below.

Мартин Иванов

Мартин Иванов е студент в Икономически университет - Варна, специалност - Международни икономически отношения, с интереси в сферата на маркетинга, финансите, политиката и дипломацията.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php