Twitter обединява сили с най-голямата руска търсачка Yandex

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Снимка: Mashable
Apple интегрира Twitter в операционната си система
17.02.2012
American Express: Туитвайте и ще увеличим спестяванията ви
American Express: Туитвайте и ще увеличим спестяванията ви
07.03.2012

Twitter обединява сили с най-голямата руска търсачка Yandex

twitter_yandex

От Yandex, най-голямата руска търсачка, обявиха,  че са подписали  споразумение за партньорство със социалната мрежа Twitter.

Споразумението ще позволи на Yandex да индексира в реално време новите публикации в Тwitter, а  потребителите ще могат  да търсят по потребителско име и хаштаг.

Стойността  на сделката не е оповестена, но според слуховете тя възлиза на 30 млн. долара.

Споразумението, което двете компании са подписали, е подобно на това, което  Twitter вече има с търсачката на Microsoft – Bing.

“Искаме да се уверим, че съдържанието на Twitter ще бъде там, където са потребителите на Twitter”, съобщи бизнес директорът на компанията April Underwood пред  Ройтерс.

Партньорството между двете компании прилича на това, което  Twitter предложи на Google и което приключи миналата година по това време, тъй като Google лансира своята собствена социална мрежа Google+.

Промените ще засегнат основно пазарите в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан, където са най-силните позиции на Yandex. Текущият пазарен дял на търсачката на руския пазар надхвърля 60%.

 

 

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

2 Comments

  1. Браво на Мирена, за една от първите й статии!

  2. Мирена Димчева казва:

    Много благодаря! :)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php