Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
Today - Season 62
6 неща, които Мариса Майер направи, за да върне славата на Yahoo
23.05.2013
google-plus_ios_update
Ъпдейтите в Google+ вече и за iOS
29.05.2013

Yahoo наддава за видео услугата Hulu

yahoo-hulu-logos-400px-200x200

Слуховете, че Yahoo иска да купи видео стрийминг услугата Hulu, които излязоха по-рано този месец, официално бяха потвърдени днес. В доклада на AllThingsD се казва, че вътрешен източник на компанията, запознат с детайлите по сделката, е разкрил информацията за намерението на Yahoo да купи Hulu, като компанията е изпратила вече и конкретна оферта.

Screen_Shot_2013-05-26_at_1.43.50_PM

Това е втори опит за продажбата на Hulu, след като заради непримирими различия в бизнес стратегията настоящите собственици на видео платформата – News Corps, Disney и Comcast, се опитаха да я продадат за близо 2 млрд. долара през юни 2011 г. Продажбата бе прекратена, тъй като не се намери купувач, готов да плати тази сума, а собствениците решиха да се концентрират върху растежа и развитието на Hulu.

Днес Hulu предлага висококачествено видео на популярни телевизионни канали и филми, като услугата е повишила приходите си с повече от 65% за изминалата година на 695 млн. долара. Услугата има над 4 млн. платени абонати и повече от 1000 рекламодателя за 2012 г., което е ръст с 28% в сравнение с година по-рано.

Съдържанието за потребителите е безплатно или струва 8 долара на месец за нови програми, рекламодателите пък са склонни да плащат по-високи цени, за да бъдат пускани рекламите им заедно с видеоклиповете. В доклад на Bloomberg се казва, че Disney предпочита бизнес модел, фокусиран върху повече реклами, докато News Corp. разчита на повече абонаменти. Кой бизнес модел ще надделее предстои да видим.

Освен Yahoo за услугата наддават и други компании като Time Warner Cable, Amazon, Guggenheim Digital Media, както и бившият президент на News Corp. Питър Чернин, който вече е направил предложение от 500 млн. долара.

Yahoo съвсем наскоро изгуби сделка по придобиване на френската видео услуга Dailymotion, за която беше готов да плати близо 300 млн. долара. Сделката се провали заради отказа на френския министър успешният френски бизнес модел да бъде продаден на американска компания.

Hulu се явява алтернатива за Yahoo, който миналата седмица заплати внушителната сума от 1,1 млрд. долара, за да придобие Tumblr, предвид че и двете компании в момента имат обща визия за бизнес развитието си и залагат на мобилните си потребители, повишаване на преживяването и повишаване на ефективността на рекламните площи. Остава сега да проследим и какво ще е развитието с Hulu.

The following two tabs change content below.

Мирена Димчева

Мирена Димчева е дипломиран бакалавър по Международни икономически отношения. Интересува се живо от дигитален маркетинг и IT, онлайн комуникации и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php