Chlorin e6 и химикалът за нощно виждане

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
20141013031624-bleen-devices
Bleen – 3D прожекционна система
09.04.2015
mindmaze
„Четецът на мисли“ Mindmaze
14.04.2015

Chlorin e6 и химикалът за нощно виждане

c8

Учени от Калифорниийския институт изследват химичният състав на Chlorin e6 с цел да хората да придобият умението да виждат на тъмно и през нощта.

c8

Chlorin e6 e химикал, който дава възможност на хората да виждат през нощта, съобщават учените. Химическият елемент се извлича от дълбокообитаващи морски риби  и се изследва от много време в научните среди, но едва сега се сдобива с по-голяма популярност  за ефекта, който причинява.

За да се придобият нощно виждане, хората решили да използват химикала, трябват да капнат  50 микролитра  в очната си ябълка. Попадайки в алвиолите на конюнктивата Chlorin e6 се транспортира към ретината дава възможност за виждане в тъмното. Тестовете на учените сочат, че видимостта е ограничена до 50 метра. Интересно какви биха били приложенията в света, който познаваме на този безумно готин научен проект?

Габриел Лисина, говорител на лабораторията в Калифорниийския институт  споделя, че към момента всички резултати от изследвания с Chlorin e6 се пазят в тайна.

The following two tabs change content below.
Моника Георгиева учи Маркетинг в Икономически университет, Варна. Член е на международната студентска организация AIESEC. Интересува се от дигитален маркетинг, IT и реклама.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php