Owlet- смарт чорапче за бебета, което следи пулс и дишане

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
OnHub on counter-970-80
Google създаде собствен рутер
20.08.2015
scanner
Камион сканира за цените на колите по улиците
21.08.2015

Owlet- смарт чорапче за бебета, което следи пулс и дишане

unnamed-11

Owlet е иновативен начин за следене на жизнени показатели, който използва пулсоксиметрия да следи нивата на кислород в кръвта и сърдечната честота на бебета. Owlet е малко чорапче, което бебето може да носи, докато спи. То следи сърдечния ритъм и дишането на бебето, като можете да проверявате какво се случва по всяко време чрез мобилно си устройство.

unnamed-11

Ако сте родител, вероятно познавате онзи страх от в първите месеци и постоянното ставане да проверите дали бебето диша. Създателите на Owlet също го познават и затова решават да създадат нещо уникално и същевременно- лесно за употреба, което ще помогне на родителите да се чувстват по- спокойни, че бебето им е добре.

„Умното чорапче“ е предназначено да се носи от спящи бебета, докато в това време то проследява сърдечна честота, температура на кожата, наличието на кислород в кръвта, както и следи за честотите на съня. Тази информация се предава в облак и след това става достъпна чрез мобилно приложение. Чорапчето се захранва от акумулаторна батерия, която изпраща сигнал на приложението, ако е към привършване. Чорапчето може да извести и родителите, ако бебето се е обърнало по корем, което в някои случаи може да бъде много опасно.


Създатели на компанията са Джордан Монро, Кърт Уоркман и Зак БомстаДо момента стартъпът е набрал около 1.85 млн долара, но преди броени дни инвеститори от Formation 8 и Carpe Diem VC инвестираха добавиха 7 млн долара, като изстреляха Owlet на челни позиции.

Заедно с обявлението на новите инвеститори, създателите на смарт чорапчето обявиха, че продажбите на Owlet ще започнат тази есен. Някои хора вече всъщност притежават Owlet от 2013 г., тъй като тогава компанията води краудфъндинг кампания в интернет, чрез която набра около 227 хил. долара. Цената на чорапчето ще бъде 250 долара.

 

The following two tabs change content below.

Венцислава Николова

Главен редактор на Newtrend Media и Основател на JUMP Project at JUMP Project
Венцислава Николова е основател на JUMP Project. Занимава се със социално предприемачество, организиране на културни мероприятия, активен доброволец в различни неправителствени организации, а по професия е специалист по човешки ресурси. Обича да работи с и за хората и вярва в теорията на "libre knowledge"- знанието трябва да е безплатно и споделено.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php