Samsung създаде приложение, което предпазва зрението

Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
htc-vive
HTC Vive те отвлича дълбоко във виртуалната реалност
05.04.2016
wearables (1)
Умните технологии разширяват човешкия потенциал
28.04.2016

Samsung създаде приложение, което предпазва зрението

Samsung Safety Screen_Image03

Приложението Samsung Safety Screen помага на потребителите да държат мобилното устройство на правилното разстояние от очите.

SSS 3

Приложението Samsung Safety Screen е безплатно за всички устройства с операционна система Android и вече може да бъде свалено от Google Play. Веднъж включено приложението работи без да смущава потребителя и дори може да се защити с парола за по-добър родителски контрол. То използва напредничав софтуер за лицево разпознаване и работи като изключва екрана и показва забавна анимация, когато устройството се намира твърде близко до очите на потребителя. Екранът на смартфона или таблета остава заключен, докато не бъде отдалечен на препоръчителното разстояние от очите.

Samsung Safety Screen_Image03

Според проучване на организацията Vision Council, в последно време се наблюдава ръст на случаите на миопия (късогледство), което се дължи на различни фактори като генетична предразположеност и външната среда. Основните външни фактори са гледането на дигитални устройства от твърде близко разстояние и слабото излагане на естествена светлина, което се дължи на по-малкото време прекарвано навън. Изморяването на очите може да засегне децата и тийнейджърите, чиито очи се натоварят, когато се забавляват с дигитални устройства през продължителни периоди.

Тарек Сабах, ръководител на дивизия „IT and Mobile“ в Samsung Gulf Electronics, коментира: „Употребата на електронни устройства като смартфони и таблети, се увеличава драстично сред всички възрастови групи – от забавление с филми до играенето на игри и в последно време за образование, тъй като много училища започнаха да използват таблети по време на своите занятия. Ние забелязахме, че децата прекарват продължителни периоди от време със своите устройства и ги държат прекалено близо до очите си, което не е добър навик и може да предизвика влошаване на зрението. “

Приложението е създадено от Samsung Gulf Electronics в партньорство с Leo Burnett MENA и осигурява иновация, която променя живота на хората. Samsung Safety Screen вече получи награда от конкурса Dubai Lynx.

По-рано тази година, освен останалите иновации, Samsung представи и KalimaLock – интелигентно приложение, което имаше за цел да възвърне интереса към арабския език на младото поколение. Разработеното от Samsung приложение KalimaLock учи потребителите да пишат и произнасят думи на арабски, като същевременно им показва значението на думата и нейната употреба спрямо контекста.

The following two tabs change content below.

Ивелина Атанасова

Консултант - маркетинг и бизнес развитие at NewTrend: Media | Marketing | Events
Консултант по стратегически маркетинг и бизнес развитие с над 10-годишен опит. Собственик и основател на Newtrend: Media | Marketing | Events - онлайн медия, брандинг агенция и оргaнизатор на първата конференция за деца и технологии - Digital KidZ. Професионалните интереси и компетенции на Ивелина Атанасова са в областта на потребителското поведение, маркетинг анализи и прогнози, бизнес развитие.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php