Newtrend.bg, позната през последните 8 години като медия, водена от екип специалисти с маркетинг опит, се превръща официално в Консултантска и Маркетинг аутсорсинг Агенция, която съчетава техните най-силни страни, опитa, натрупан през годините и визията им за устойчив бизнес и иновации. Медийните контакти и ноу-хау ще бъдат използвани в полза на "Наръчниците за родители на дигитални деца", един проект на Фондация "Дигиталните деца", зад чиято реализация Newtrend застава еднолично.
photo-original
Jewelbots са новите технологични приятели на момичетата
13.07.2015
moov_now_hero_shot_3up_no_logo-100596845-large
Moov представиха подобрена версия на фитнес гривната си
17.07.2015

Wi- Fi Aware свързва всички устройства

wifi_aware

Неправителствената организация Wi- Fi Alliance, в кочто членуват гиганти като Microsoft, Apple и Intel работи над проект в продължение на 3 години и днес резултатът е налице.

wifi_aware

Wi- Fi Aware отваря нова страница в книгата на Wi- Fi. Новият сертификат за безжични устройства позволява на всички близки устройства да се свързват и комуникират едно с друго без да имат нужда от мобилна връзка или интернет. Противно на консумацията, която имат bluetooth устройствата и GPS-ите, Wi- Fi Aware пести от енергията на устройството, въпреки че е постоянно включен.

Свързването е изключително лесно- щом инсталирате приложението на Aware, вашето устройство непрекъснато ще излъчва и получава сигнали и информация от други устройства, които са в близост. Можете да персонализирате връзките на устройствата, както и информацията, която изпращат и получават. Всъщност това, което Wi- Fi Aware предлага е много подобно на услугата на Apple- iBeacon- и чрез двете можете да комуникирате с хора на няколко метра от вас в метрото например, при това без да имате нужда от интернет или мобилна връзка.

apertura-Wifi-aware

Друго приложение на иновацията е, че вашите любими брандове могат да ви изпращат известия, ако сте преминали близо до техен магазин и не сте го видели. Или пък ваш стар познат от гимназията ви е разминал по улицата, но няма нито номерът, нито профилът ви в социалните мрежи. Единствения начин да се свърже с вас е чрез Wi- Fi Aware. Освен това Wi- Fi Aware може да бъде ползвано по време на концерти или футболни мачове- места с много хора, където често няма връзка.

Очакванията на Едгар Фигароа, ръководител на Wi- Fi Alliance, са че до края на годината компании като Facebook и LinkedIn ще пуснат нови приложения, които ще работят с новата услуга.

 

The following two tabs change content below.

Венцислава Николова

Главен редактор на Newtrend Media и Основател на JUMP Project at JUMP Project
Венцислава Николова е основател на JUMP Project. Занимава се със социално предприемачество, организиране на културни мероприятия, активен доброволец в различни неправителствени организации, а по професия е специалист по човешки ресурси. Обича да работи с и за хората и вярва в теорията на "libre knowledge"- знанието трябва да е безплатно и споделено.

Коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

css.php