Условията за стартиране на бизнес в Пловдив изглеждат все по-­обещаващи, особено ако вече сте се записали на Startup Weekend Plovdiv. При нужда от вдъхновение за бъдещия ви проект, разгледайте нашите предложенията за 7-те най-горещи индустрии.

j

1.​ Дигитално здравеопазване

Светкавичното развитие на технологиите през последните 3­4 години в редица области все повече започва да се обвързва със смарт устройства насочени към здравеопазване. Един от много примери за това е и Health приложението,което iPhone потребителите получиха заедно с най-­новия софтуер iOS 8. Редовното въвеждане на тегло,ръст, кръвно налягане и други параметри, позволява да следите нивата им.

2. Здравословно хранене

Според Асоциятата за специални храни (Specialty Food Association)​ 2012 година е отчела продажби за над $85 милиарда, а киноата, къдравото зеле и батат стават все по-­популярни и у нас. Компанията „Курабийница“​ има принос за българското участие на здравословния пазар. Фирмата специализирала в сурови десерти и курабийки със супер храни е реализирала продажби за 3 милиона лева през последната година.

3.​ Персонализирана оналйн търговия (e­-commerce)

Изборът на подходящата e­commerce платформа се свежда до две възможности: универсален софтуер за онлайн пазаруване или персонализираната услуга,която е тясно свързана с вашата дейност. Авторът на книгата „Мисли по­умно“ Скот Стейнбърг казва: „..ако където и да отидеш получаваш същите предимства и услуги,тогава защо ще ходиш там?“ Точно затова, онлайн търговците имат нужда от персонализиран продукт,който да отговаря на изискванията на клиентите.

4.​ Образователни технологии

Света в който живеем променя облика на образованието. Технологиите учат децата ни да разбират информацията, както и да установяват връзки помежду си. Пример за онлайн инструментите,които подобряват образованието е ученето чрез игри. Присъствието на различни герои насърчава креативното мислене у децата, карайки ги да доизграждат техните образи и истории.

unnamed

5.  Зелени технологии

Много обещаващи стартъпи навлизат на пазара на енергия от възобновяеми източници с продукти, които променят начина ни на разсъждение и използване на енергията. Има много варианти за приложение на зелените технологии във вашия стартъп. Примери за това са екологично чистите горива или онлайн платформа насочена към потребители, която дава възможност за пазаруване на природо­съобразни планове за енергийна ефективност.

6.​ Технологии, подходящи за носене

Какво се крие зад резкия възход на тази индустрия? Ниските разходи, както и лесния достъп до отделните елементи, правят производството на устройства от типа на смарт часовници и очила все по­желана ниша. Според проучване на MarketsandMarkets, oчакванията от пазара на тези технологии е да достигне до стойности от $8 милиарда до 2018г.

7. Кибербезопасност

Жертвите в кибер пространството стават все повече с всяка изминала година.Това от страна на бизнеса изисква допълнителни инвестиции и мерки за сигурност. През Април 2015 в Лондон ще стартира инкубаторът с нестопанска дейност Cyber London,​ който привлича стартъпи от кибер прострнаството,борещи се с престръпления. Високотехнологичната сигурност е индустрия,която очаква да се развива с бързи темпове и заслужава да й се обърне внимание.

css.php