NewTrend.bg, 10.06.2011г. – Как се прави първият милион, изкуството да водиш презентации и социалното място извън интернет са само част от планираните лекции и дискусии по време на бизнес форума за начинаещи предприемачи NewBiz на 18 и 19.06.2011 във Варна.

NewBiz стартира като проект преди по малко от месец с амбицията да успее да обедини начинаещите и успешните предприемачи във Варна и региона в името на успешните бизнес отношения.

Младите предприемачи участват в проекти, които поставят на изпитание предприемаческите им умения, докато опитни бизнесмени ги напътстват и направляват. Само така, според организаторите, те ще имат възможността, докато работят по реални бизнес проекти да се поучат от опита на успели бизнесмени за това как се създава и управлява реален бизнес.

„Липсата на практически занятия по водене на бизнес сред младите хора ги излагат на финансов риск, когато решат да стартират собствен бизнес,” споделя Александър Желев, главен координатор на проекта. „Знаете ли, че според статистиките 80% от новите фирми фалират през първата си година на съществуване? От тези, които минават едногодишната бариера, през следващите 5 години 80% също фалират. Така, бизнес картината става печална, защото едва 4% от фирмите или едва 4 фирми от 100 минават през 6-годишния филтър след своето стартиране. Проблемът е, че на начинаещите бизнесмени им липсва практика. Липсва приемственост в бизнеса. Българските университетите дават все още единствено теоретични познания. Майсторите-предприемачи нямат чираци и калфи, на които в практиката да предадат знанията и опита си.”

На бизнес форума NewBiz са поканени 9 лектора. Сред тях са и Красимир Узунов, собственик на Интерсервиз Узунови АД, Димо Атанасов, собственик на клуб Vintage 33, Георги Христов, собственик на Рудистрой Инвест ООД.

NewBiz бизнес форум за начинаещи предприемачи ще бъде открит на 18 юни от 10:00 ч. Форумът ще продължи и на 19 юни. Мястото е Дворец на Културата и Спорта, Варна,  зала Палас прес (Варна прес).

Регистрациите са отворени. Цената на билетите варира между 25 и 35 лв. – за двата дни на форума.

За регистрация и допълнителна информация, посетете http://newbiz.pro и страницата във Facebook: www.facebook.com/NewBizPro

 

css.php