Има ли нещо по-хубаво от това да управлявате сами времето си и да работите за себе си? И не е ли това нещото, за което всеки от нас мечтае? Въпросът е обаче дали сме готови да поемем този риск, да се спуснем в неизвестното и да направим първата крачка, а именно да положим основите на свой собствен бизнес.

pinterest-2

Предвид огромната пренаситеност на пазара от стоки и услуги, както и високата конкуренция е особено важно освен да сте креативни и смели в идеите си да си набавите нужното финансиране, за да бъде продуктът ви конкурентоспособен.

Днес има достатъчно примери за известни предприемачи, показващи колко им е струвало да извървят трънливия път към успеха. Ето защо правило номер едно за всеки начинаещ предприемач е да харчи разумно и без излишни разходи, като рационалното харчене включва преди всичко дисциплинирани инвестиции и спестовност, които да намалят разходите и да увеличат печалбата.

Основателите на компании, които успешно прескочат тази първоначална бариера, е много по-вероятно да продължат да се разрастват. В този смисъл ето няколко идеи как да свиете разходите си, в случай че сте решили да стартирате свой собствен бизнес:

Нека личните възнаграждения изчакат

За да стартираш собствена компания, се изисква опит. Не са малко случаите, в които собственици на компании се провалят само защото прибързват и обременяват бизнеса си с прекомерно големи разходи. Опитайте се да разходвате максимално икономично първоначалния си капитал, пестейки от бонуси и други лични възнаграждения, включително прекалено голямо работно помещение (можете да ползвате виртуален офис първоначално). Бъдете финансово организирани и дисциплинирани.

Фокусирайте се върху настоящите задачи

Успешните предприемачи се фокусират върху предизвикателствата в настоящия момент, ето защо е важно да използвате ограничените си финансови ресурси, за да разрешите належащите задачи днес и да постигнете устойчив успех, а на следващ етап да инвестирате в дългосрочните цели. Така фокусирайки се върху завършването на настоящите задачи, може да поддържате разходите си ниски, като харчите средствата по предназначение – нито повече, нито по-малко.

Назначаване на професионални кадри

Стартъп компаниите се нуждаят от малко, но наистина способни и добри специалисти, които да я тласнат по пътя към успеха. Като предприемач трябва да сте наясно от какви кадри имате нужда на различните етапи от развитието на компанията си. Наемането на точните хора в точния момент е най-ефективният начин да си спестите средства и да разходвате рационално.

Проверете дали продуктът/услугата ви вече не съществуват

Преди да се наемете да инвестирате в каквото и било, информирайте се дали този продукт или услуга не се предлагат вече на пазара и дали цената им не е по-изгодна от тази, която вие сте способни да дадете.

Получавате това, което заслужавате

Един от начините да бъдете максимално икономични и да оптимизирате разходите си е, като раздавате възнаграждения при постигане на дефинираните цели. Предприемачите трябва да плащат за изпълнение, а не просто за присъствие.

Основаването и управлението на компания е една от най-трудните задачи, пред които всеки предприемач може да се изправи. Според статистиката на всеки пет предприемачи през първата година поне един се проваля. В този смисъл, изброените по-горе съвети може и да не ви гарантират успех, но със сигурност ще подобрят шансовете ви за такъв, получавайки максимална полза от първоначалната си финансиране.

И не на последно място – инвестирайте в нови технологии и бъдете гъвкави. Изграждането на онлайн магазин с помощта на утвърдена интернет платформа е добър пример за стартиране на нов бизнес с ниски разходи. Ако стартирате своя онлайн бизнес с ‪‎Gombashop™, имате възможност на безплатен 14-дневен пробен период, лесни и гъвкави схеми за плащане според вашите нуждите – от 29лв. на месец, без обвързване със срочен договор. Опитайте сега!

css.php