Екипът на „Newtrend Agency“ и Фондация „DigitalKidZ“ е като малко, но много сплотено семейство, което споделя не само работата, но и емоциите, плановете, добрите и трудните моменти. За нас работният ден не започва в 9 ч. и не завършва в 18 ч. Когато работата ти носи удоволствие, когато до себе си имаш професионалисти, когато всеки ден е предизвикателство, животът е много по-удовлетворяващ.

Ето защо ще ви представим членовете на нашия екип в няколко дълбоко лични и вълнуващи интервюта, които ще ви разкрият нашата непозната и човешка страна.
Днес на фокус е вечно усмихната стажантка и най-младият член на екипа – Емануела Керенчева

Хората поверяват бизнеса си много повече на човек, когото познават.
Опознайте ни! И ни се доверете!

 

Разкажи ни малко за себе си. Какво ти е поднесъл животът до този момент?
Аз съм Емануела Керенчева или Ема… хората се изненадват като разберат, че цялото ми име всъщност не е Ема. В момента съм маркетинг стажант в Newtrend agency. Почти на 21 години съм, но понякога се чувствам на 73. Уча бизнес администрация и комуникации в Американския Университет в Благоевград.

Все още учиш, но същевременно работиш, занимаваш с различни извънкласни дейности. Какво кара едно младо момиче да намали времето за забавления и кафенце с приятели? А може би работата, учението и забавленията са напълно постижими заедно. Къде е тънката граница?
В университета (а и вече не само) имам късмета и привилегията да съм обградена от креативни, забавни и гениални хора, които мога да нарека приятели и това ми помага да се движа напред и да се развивам в различни посоки. Извънкласните дейности в университета са като целодневна работа, но пък вървят ръка за ръка с мнооого партита, събирания, разговори и т.н…Така че, мога да се похваля, че не ми липсва нищо.

Какви са мечтите ти на този етап от живота?
Искам все така да имам хора около себе си, които ме вдъхновяват да работя над това да съм най-добрата версия на себе си. Мечтая да съм удовлетворена от работата и сферата, в която избера да се развия в близкото бъдеще.

Свикнали сме да приемаме за нормално младите и образовани хора в България да напускат родината, за да се реализират в странство. Какво мислиш по този въпрос? Имаш ли колебания какво да правиш след като завършиш или вече си начертала ясен план?
При мен никога не е ясно, толкова много неща са ми интересни и ако имаше как, бих отделила и 10 години на всяко,но… Животът не работи така. За ясен план – не бих казала все още. Със сигурност знам, че бих искала да продължа образованието си след като завърша бакалавърската си степен. Харесвам България, но не бих се ограничила от това да замина някъде да уча или работя, ако ми се отвори възможност. Струва ми се, че имам доста път да измина преди да реша да се установя някъде и вярвам, че тези неща просто си идват при теб в правилното време.

Какви са приятелите ти? Казват, че е много по-лесно да опознаеш човек, когато видиш приятелите му.
Много често приятелите ми се шегуват, че когато празнувам рождените си дни трябва да правя пет отделни партита, защото групите ми с близки хора са толкова шарени и разноцветни, че понякога не биха си паснали едни с други…но пък аз се разбирам и обичам всички тях. Ако има нещо, което ги обединява, то това е креативността и отвореното съзнание. Те всички винаги правят нещо интересно, едни анимират видеа, други отиват в някоя скандинавска държава да учат бизнес, трети рисуват и свирят на пиано… Въобще, пъстро е.

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Каква би била идеалната работа за теб? Как си я представяш?
Първото нещо, което ми идва наум, когато чуя идеална работа е място, в което има други креативни и свободомислещи хора и обстановката е предразполагаща и непринудена. Така бих се чувствала най-спокойна и приета.

Много млади момичета предпочитат да работят усилено за кариера и оставят на заден план идеята за семейство, деца. Как стои този въпрос пред теб?
Ах, добър въпрос, но още мисля, че не е дошъл момента да се замислим над това. Както споменах по-горе, аз вярвам, че съм силно интуитивен човек и мисля, че вътрешно знам кога е време да предприема нещо конкретно. На 20 съм и в момента усещам, че ми е време да пробвам неща и да казвам „Да“, на всичко, което смятам, че ще ме обогати като личност. Но конкретно на въпроса, мисля, че живеем във времена, в които има хиляди примери на жени, които успешно съчетават и работа и семейство 🙂

Разкажи ни някоя много щура случка от живота ти, която ще помниш още дълги години.
Миналото лято си направих кратка ваканция до Бостън съвсем сама, по случайност. Но пък беше най-хубавата ми ваканция! Аз съм доста социален човек, но тогава осъзнах и колко много ми харесва да прекарвам време със себе си и колко съм си самодостатъчна. Осъзнах, че независимостта ми е прекрасно качество и сега от време на време също си взимам някакви моменти, които да споделям само и единствено със себе си.

Какви са твоите таланти?
Ако любопитството към научаване на нови неща е талант, предполагам е това? Не обичам да се отказвам и все си намирам начин да довърша това, което съм започнала, дори да е трудно. Също така се смятам за много отговорен, смирен и обичлив човек. И се гордея с това.

Какво е най-хубавото нещо в работата ти за Newtrend, Фондация “DigitalKidZ” и Ивелина Атанасова?
Обичам да работя в Newtrend и DigitalKidZ заради свободата, която Ива ни дава и заради това, че тя винаги идва в офиса с нови идеи и обстановката никога не е статична. Харесва ми, че постоянно се уча на някакви неща от задачките, по които работя. Незаменимо е.

css.php