Електронната търговия у нас отбелязва ръст всеки изминал ден, а това става благодарение на така наречените SAAS системи (software as a service), с които всеки човек може да си направи онлайн магазин, дори и да няма умения по програмиране, дизайн и създаване на сайтове.

post3-1

Отдавна минаха времената, в които трябваше да си наемате програмисти, дизайнери, SEO оптимизатори, за да имате успешен и функциониращ онлайн магазин. Да не забравяме, че наемането на IT специалисти, води до увеличаване на разходите при стартирането на бизнес. С готовите платформи/онлайн софтуери, вече това не е проблем, тъй като с няколко клика на мишката, можете да превърнете вашата идея за бизнес в реалност.

Преди няколко месеца на българския пазар се появи ново решение за стартирането на онлайн магазин – GombaShop™. Лесна за употреба, с красив дизайн, интуитивна навигация и оптимизирана за търсачките, платформата предлага още мобилна версия за всички онлайн магазини, както и Facebook  магазин.

Какво е GombaShop™?

GombaShop™ е иновативна платформа, с която можете да създадете вашия онлайн магазин само с няколко клика на мишката, в рамките на няколко минути. Качете снимките на своите продукти, добавете описание и оптимизирайте продукта за търсачките. Толкова е лесно! Без допълнителни усложнения, досадни договори и скрити условия.

С какво е специален GombaShop™?

След като създадете магазина си ще получите потвърждение и линк за логване в административния панел, от който можете да управлявате съдържанието си.

Първото нещо, което ще видите е общо представяне на платформата и съвети за това как да я използвате най-ефективно за развитието на своя бизнес.

В раздел „Каталог“, секция „Продукти“, можете да добавите продукта/стоката, както и да изберете или създадете подходяща категория, в която ще се намира.

974200_690601797633765_429074344_n

След натискане на бутона „Добави Продукт“, можете да въведете подробна информация за стоката, която продавате.

1167776_690601814300430_750327509_n

Възможните данни за въвеждане са име, цена, статус, категория, каталожен номер, марка на продукта, снимки, видео материали и редица други, сред които и рекламно видео от YouTube например.

С възможностите на GombaShop™ идеалното представяне на продуктите ви е вече факт!

В секция „Марки“ можете да добавите наличните ви марки на продуктите и по-късно да изберете от готовия списък при описването на продукта.

1174309_690601777633767_1936553718_n

В секция „Продукти на началната страница“ можете да изберете колко продукта да се показват на началната страница, като възможните избори са от 4 до 16.

1167950_690601784300433_1740567965_n

В раздел „Текстови страници“ платформата предоставя 3 секции.

От секция „Основни“, можете да добавите текстова информация за сайта си. Тази секция е една от важните и не трябва да я пропускате. Всеки клиент преди да закупи нещо от вас първо търси информация. Каде се намира офиса ви, от колко години сте на пазара и друг вид информация. С тази секция въвеждането на този тип информация не е проблем. Спокойно можете да добавите информация за вас, информация за контакти и вашите общи условия, с които трябва да се съобразяват клиентите.

Във секция FAQ може да напишете отговора на най-често задаваните въпроси от вашите клиенти и да им спестите времето.

В секция „Новини“ споделете информация за вашата фирмена дейност, новите продукти – с какво са специални те, каква ще е ползата от тях за клиента, както и друга информация, която засяга вашата дейност и сфера на работа.

Раздел „Настройки/Основни“ е свързан с функционалността на магазина ви. Можете да „изключите/включите“ видимостта на магазина, в случай, че правите драстични промени по него, например по дизайна, качване на ново лого или други промени.

1148181_690601880967090_103842536_n

Може да изберете основен език на магазина, който ще виждат потребителите, валутата, с която ще се плащат продуктите и т.н.

В раздел „Настройки/Дизайн“ можете да изберете дизайна, който ви харесва най-много или този, който отговаря най-точно на дизайна на корпоративния ви блог, например.

1081929_690601847633760_650840161_n

Статистика и Продажби

Ако вече имате качени снимки и описание на артикулите, които продавате, веднага след влизането в административния панел на магазина ще видите графа, съдържаща информация за направените поръчки в рамките на деня, седмицата и месеца. Разполагайки с актуална статистика на продажбите и оборота си ще спестите не само време, защото няма да се налага да си водите отчет на хвърчащи листове или друг софтуер, но ще и проследявате успеха на усилията си в развиването на новия бизнес.

Ще виждате в реално време информация за броя на наличните продукти в магазина и регистрираните потребители. Чудесно, нали?

В рамките на 14-дневния безплатен период за тестване на платформата за онлайн магазини, GombaShop™ разполагате с 4 безплатни дизайна. Имате възможност да  смените цветовата гама и другите детайли.

В раздел „Настройки/Плащане“ се настройват всички възможни начини за разплащане. Платформата GombaShop™ предоставя всички възможни и най-предпочитани начини за разплащане в България, а те са чрез:

  • наложен платеж,
  • банков превод,
  • EasyPay,
  • Epay и
  • Paypal.

1291825_690601810967097_1729536810_n

Това е изключителен голям плюс за вас, тъй като вкуса и предпочитанията на всеки клиент са различни. Едните предпочитат да платят стоката при доставка, а нетърпеливите клиенти предпочитат да платят онлайн само с един клик на мишката.

В раздел „Настройки/Доставка“ можете да промените фиксираната цена за доставка или цена различна за всеки град. Изберете най-удобния и предпочитан начин за своята фирма.

1082246_690601787633766_2119832972_n

Следва най-полезният инструмент при създаването на вашия магазин – Facebook Магазин.

В този раздел може да създадете Facebook магазин и да го интергирате във фирмената си страница.

Много търговци пренебрегват възможностите, които предлагат социалните мрежи, но това е голяма грешка. В България най-използваната социална мрежа е Facebook, а броя на българските поребители в нея вече надвиши 2 млн. Страхотно, нали?

Това е още един канал с помощта, на който да популяризирате бранда си и да представите своите продукти. Освен това Facebook магазинът ще удвои, даже утрои вашите продажби. Не пропускайте тази възможност!

И ако си мислите, че това е достатъчно има и още! Платформата GombaShop™ предоставя и мобилна версия за всички онлайн магазин, за да могат клиентите ви да купуват дори, когато са в движение. Удар право в десятката, нали?!

GombaShop™ –  всяка бизнес идея е вече реалност!

css.php